PrimaCat Kissakahvila Purnauskiksessa

Kissojen vieraana Kissakahvila Purnauskiksessa

Kissakahvila tarjoaa mahdollisuuden kissojen kanssa seurusteluun myös niille kissarakkaille ihmisille, jotka eivät eri syistä voi ottaa kissaa lemmikikseen. PrimaCat vieraili Piki-Nellin, Hugon, Velhon, Peltsan, Nöpön, Armaksen ja Sulon kotona Kissakahvila Purnauskiksessa.

PrimaCatin herkkupussi rapisee, ja Kissakahvila Purnauskiksessa alkaa tapahtua: kissoja syöksyy kohti kahvilan seinähyllyiltä, tuulikaapin päältä sekä sohvan alta. Kissakahvilan työntekijä Katriina Eskola jakaa asiakkaille muutaman PrimaCat Treats -herkkupalan, joiden avulla he voivat tehdä kissoihin lähempää tuttavuutta.

Kissakahvila Purnauskis kissa odottaa herkkua

 

Eskola on ollut töissä Purnauskiksessa lähes alusta asti. Suomen ensimmäinen kissakahvila täyttää lokakuun lopussa kuusi vuotta.

-    En vaihtaisi työpaikkaa! Jään usein töiden jälkeen kahvilaan viettämään aikaa kissojen kanssa. Yleensä saattaa mennä kahvilan sulkemisen jälkeen kaksi tai kolmekin tuntia, ennen kuin lähden kotiin omien kissojeni luo, Eskola iloitsee.

Kahvila on kissojen koti

Purnauskiksessa kahvilan asiakkaat ovat kissojen vieraita. Tällä hetkellä kahvilassa asustavat Purnauskiksen alkuperäisasukki Piki-Nelli, herkuttelija Hugo, monivarpainen Velho, mustavalkoinen Peltsa, ikkunalla päivystävä Nöpö sekä riehakkaat kissanpennut Armas ja Sulo. Asiakkaat voivat lukea tietoa kissoista kahvilan ruokalistan takaa, josta löytyy ohjeita kissan lähestymiseen sekä kahvilan kissojen esittelyt. Kahvilan henkilökunta kertoo myös mielellään asiakkaille lisää kissoista.

Kissakahvila Purnauskis kissa sohvalla

 

Kahvila on kissojen koti, eli kissat asuvat kahvilassa ympäri vuorokauden. Kissat jäävät keskenään kahvilaan yön ajaksi. Kahvilasta löytyy kuitenkin valvontakamerat, joista henkilökunta voi tarvittaessa tarkkailla kissojen toimintaa etänä. Lisäksi kissoille on järjestetty mahdollisuus rauhoittua päiväsaikaan:

-    Kissoille löytyy takahuoneesta kissanvessat sekä lepotila, jonne ne voivat halutessaan vetäytyä. Takaseinän sohvan viereen on tehty kissan mentävä aukko, josta kissa pääsee pujahtamaan huoneeseen, Eskola kertoo.

Kahvilatila on korkea, ja sen seiniltä löytyy erilaisia hyllyjä ja kiipeilypuita. Lisäksi kissoilla on tähystyspaikka tuulikaapin päällä, jonne Hugo-kissa onkin juuri kiivennyt rauhoittumaan.

Kahvilassa on tarjolla esimerkiksi kissakuvioituja erikoiskahveja, erilaisia jälkiruokia ja suolaista purtavaa. Purnauksiksessa järjestetään myös erilaisia tapahtumia, kuten kissanpentujen leikitystä, kisuvisoja sekä yksityistilaisuuksia. Eskolan mukaan kahvilan yhtenä kantavana ajatuksena on järjestää mahdollisuus kissojen tapaamiseen myös niille, jotka eivät esimerkiksi perheenjäsenen allergian tai vuokrasopimuksen säännön takia voi ottaa kissaa lemmikikseen.

Purnauskiksen kissacappuccino PrimaCat

 

Hyväntekeväisyys osana kahvilan toimintaa

Purnauskis tekee yhteistyötä useiden kissayhdistysten, kuten Kisu ry:n ja Maukula ry:n kanssa. Kissakahvilaan voidaan sijoittaa kodittomia kissoja väliaikaisesti tai tilanteen niin salliessa ne voivat jäädä kahvilaan asumaan. Kissoja saapuu kahvilaan eri yhdistyksiltä sekä yksityishenkilöiltä.

Vaikka Purnauskis auttaa kissoja löytämään uuden kodin, pyrkii se pitämään kissalauman mahdollisimman muuttumattomana varmistaakseen kissojen sopeutumisen. Kissanpentuja on Eskolan mukaan helpompi sijoittaa kahvilaan, sillä pennut eivät yleensä ole uhka aikuisen kissan reviirille. Kahvila toimii vahvasti kissojen ehdolla, joten jos kissa ei viihdy kahvilassa, keksitään sille toinen majoituspaikka.

PrimaCat kissakahvilan kissat ikkunalla

 

Purnauskiksen kissa-asukkailla on pohjaton herkkumaha

Purnauskiksen kaikki kissat syövät PrimaCatin tuotteita. Märkäruokaa tarjoillaan kissoille kahdesti päivässä, jonka lisäksi kissoille on aina tarjolla kuivaruokaa. Kuivaruoan määrää on tosin hieman rajoitettu, ettei lauman suurin herkkusuu Hugo-kissa söisi muidenkin aterioita. Kissanpennut saavat PrimaCat Kitten & Indoor -raksunsa ruokinta-automaatista, sillä penturuoka maistuisi parhaiten myös aikuisillekin. Lisäksi kasvuikäisille pennuille annetaan nälän yllättäessä myös märkäruokaa. Kissat söisivät mielellään myös kahvilan herkkuja, mutta ne jätetään asiakkaiden suille.

Kahvilan asiakkaat saavat antaa kissoille PrimaCat Treats -herkkuja. Kaikki asiakkaat eivät voi kuitenkaan ruokkia kissoja, ettei päivittäinen herkkumäärä kasva liian suureksi. Herkkukiintiön täyttyessä henkilökunta ohjaa asiakkaita tutustumaan kissoihin muilla tavoin.

Kissakahvila Purnauskis kissan ruokailuhetki

 

Asiakkaat saavat lähtiessään mukaansa myös PrimaCat-kuivaruokien näytepusseja halutessaan. Kuivaruoat ovat olleet asiakkaiden mieleen:

-    Asiakkaamme ovat alkaneet kiinnittää enemmän huomiota kissanruoan viljattomuuteen ja sokerittomuuteen. On mukavaa, että voimme tarjota kissoillemme ja asiakkaillemme hyvälaatuista kissanruokaa, Eskola summaa.

Tervetuloa Kissakahvila Purnauskikseen!

Kissakahvila Purnauskis sijaitsee Tampereella, Tammelantorin läheisyydessä. Purnauskiksen ruokalistassa näkyvät kotimaisuus ja vuodenaikojen vaihtelu sekä kansainvälisten keittiöiden valikoidut antimet. Aterian päätteeksi voit valita laadukkaasta kahvi- ja teevalikoimasta vaikka kissacappuccinon ja sen seuraksi mieluisimman itsetehdyistä jälkiruoista.

Lue lisää Tampereen kissakahvilasta Purnauskiksen nettisivuilta. Tutustu myös Helsingissä sijaitsevaan Kissakahvila Helkattiin ja Kuopion omaan kissakahvilaan Tiramisuun! Kurkista vielä Rovaniemen Kissakahvila Freijan kissojen arkipäivään.

Kissakahvila Purnauskis Hugo-kissa

 

Haluatko lisää kissamaista luettavaa?

Tilaa uutiskirjeemme ja nautiskelet kiinnostavasta kissatiedosta myös jatkossa!