Seniorikissan ruokinta

Lemmikin ikääntymistä voi olla joskus vaikeaa huomata, sillä kissan käyttäytymisessä ja ruokailutavoissa ei välttämättä tapahdu suuria muutoksia. Ikääntyvän eli seniorikissan ravinnontarpeet on kuitenkin hyvä huomioida, jotta kissa pystyy säilyttämään terveytensä ja kuntonsa myös vanhemmalla iällä.

Ikääntyvän kissan energiantarve vähenee, sillä kissa ei liiku enää yhtä paljon. Unentarve saattaa myös lisääntyä, ja usein ikääntyvät kissat viettävätkin entistä enemmän aikaa nukkuen. Kissan näkö ja kuulo saattaa myös heikentyä, mikä on luonnollinen osa kissan vanhenemista. Kissan iho ja turkki voivat muuttua kuivemmiksi, jonka vuoksi runsaasti hyvälaatuista rasvaa sisältävä ruoka on seniorikissoille mainio vaihtoehto.

Ikääntyvän kissan ravinnontarve

Ikääntyvä kissa tarvitsee lihaisaa ja täysipainoista ravintoa, joka hidastaa ikääntymisestä aiheutuvia muutoksia elimistössä. Seniorikissan ruokavaliossa on tärkeää huomioida erityisesti eläinproteiinin määrä ja laatu. PrimaCat -sarjan täysravinnot sopivat erinomaisesti myös ikääntyvälle kissalle. Seniorikissalle, jonka painoa halutaan tarkkailla, suosittelemme rasvapitoisuudeltaan kevyempää PrimaCat Turkey -kuivaruokaa. Iäkäs kissa, jolla ei ole taipumusta ylipainoon, voi nautiskella runsaasti lohiöljyä sisältävällä PrimaCat Salmon -kuivaruualla, jonka runsas omega-rasvahappopitoisuus auttaa pitämään ihon ja turkin hyvinvoivana.
 

Haluatko lisää kissamaista luettavaa?

Tilaa uutiskirjeemme ja nautiskelet kiinnostavasta kissatiedosta myös jatkossa!