Kissa verhoissa

Leikatun kissan ruokinta

Kissan leikkauttaminen on varsin suositeltava vaihtoehto, mikäli suunnitelmissa ei ole käyttää kissaa jalostuksessa – etenkin jos kissa saa ulkoilla vapaasti. Leikatun kissan elinikä saattaa jopa kaksinkertaistua, sillä sterilointi vähentää sairastumisriskiä ja tekee useimmiten kissasta jopa rauhallisemman lemmikin hormonituotannon tasaantuessa.

Leikatun kissan ylipaino

Ylipainon riski saattaa kasvaa leikatuilla kissoilla, koska leikatun kissan hormonituotanto muuttuu, ruokahalu saattaa lisääntyä, mutta samalla energiankulutus kuitenkin vähenee 30 prosenttia. Leikattu kissa on myös suuremmassa vaarassa saada virtsakiviä, sillä ylipaino lisää virtsakivien riskiä ja vähemmän aktiivinen kissa juo yleensä vähemmän. Tästä syystä steriloitu kissa tarvitsee erityisen hyvin suunnitellun ruokavalion pysyäkseen terveenä.

Leikattu kissa tarvitsee ravintoa, jossa proteiinien, rasvojen ja hiilihydraattien suhde on optimoitu steriloidun kissan painonhallinnan ja lihaskunnon ylläpitoon. Koska kissojen luonnollinen janontunne on heikko, tulisi erityisesti leikattua kissaa rohkaista juomaan tarjoamalla sille vettä useasta astiasta sekä tarjota kuivaruuan ohella myös märkäruokaa.

PrimaCat Chicken for Sterilized Indoor Cats -kuivaruoka steriloiduille kissoille on suunniteltu erityisesti leikatun sisäkissan ravintotarpeiden mukaiseksi. Sen optimaalinen mineraalisuhde sekä pH-arvo auttavat huolehtimaan virtsateiden kunnosta. Hieman tavanomaista ruokaa alhaisempi rasvapitoisuus auttaa myös säilyttämään kissasi linjakkaan olemuksen.
 

Haluatko lisää kissamaista luettavaa?

Tilaa uutiskirjeemme ja nautiskelet kiinnostavasta kissatiedosta myös jatkossa!