Kissa verhoissa

Leikatun kissan ruokinta

Kissan leikkauttaminen tarkoittaa kissan sterilointia tai kastrointia ja on varsin suositeltava vaihtoehto, jos kissaa ei aiota käyttää jalostuksessa. Etenkin jos kissa saa ulkoilla vapaasti, sterilointi tai kastrointi on tärkeää, jotta kissa ei auta lisäämään vapaiden kissapopulaatioiden kantaa.

Leikatun kissan elinikä saattaa jopa kaksinkertaistua, sillä sterilointi ja kastrointi vähentävät sairastumisriskiä esimerkiksi tiettyihin virussairauksiin. Lisäksi hormonituotannon tasaantuessa kissasta voi tulla aiempaa rauhallisempi lemmikki ja kissan mahdollinen taipumus karkailuun voi loppua, mikä taas vähentää esimerkiksi kissan riskiä jäädä auton alle tai kadota.

Mitä ruokaa steriloidulle tai kastroidulle kissalle?

Kissan sterilisaatio ja kastraatio vähentävät noin 30 % kissan energiankulutusta, sillä kissan hormonitoiminta muuttuu. Samalla kissan aktiivisuus vähenee ja ruokahalu voi kasvaa. Näiden seikkojen vuoksi leikattu kissa lihoo helposti. Steriloitu tai kastroitu kissa voi myös saada leikkaamatonta kissaa helpommin virtsakiviä, koska vähän liikkuva kissa saattaa juodakin vähän. Niinpä steriloitu tai kastroitu kissa vaatii erityisen hyvin suunnitellun ruokavalion pysyäkseen terveenä.

Leikattu kissa tarvitsee ravintoa, jossa proteiinien, rasvojen ja hiilihydraattien suhde on optimoitu tukemaan steriloidun tai kastroidun kissan painonhallintaa ja lihaskunnon ylläpitoa. Kissojen luontainen janontunne on heikko, minkä vuoksi etenkin leikatun kissan nesteytystä täytyy tukea ja tarjota kuivaruoan ohella aina myös märkäruokaa. Lue vinkkimme kissan veden juonnin parantamiseen

PrimaCat-kissanruoissa on kaksi erityisesti leikatuille kissoille suunniteltua kuivaruokaa: täysin viljaton PrimaCat Kalkkunaa steriloiduille sisäkissoille sekä vehnätön ja maissiton PrimaCat Kanaa aikuisille, steriloiduille sisäkissoille. Molemmat kissanruoat sisältävät runsaasti eläinperäistä proteiinia, ja niiden mineraalipitoisuudet on laskettu tarkasti edistämään leikatun kissan virtsateiden hyvinvointia. Lisäksi nämä kissanruoat auttavat tukemaan kissasi painonhallintaa.

Onko kissallesi ehtinyt jo kertyä ylipainoa? Lue lisää ylipainoisen kissan ruokinnasta.

Haluatko lisää kissamaista luettavaa?

Tilaa uutiskirjeemme ja nautiskelet kiinnostavasta kissatiedosta myös jatkossa!