Kuinka tunnistaa kissan täysravinto ja täydennysravinto PrimaCat

Miten tunnistaa laadukas kissanruoka?

mitä tuoteseloste kertoo kissanruoasta?

Laadukas kissanruoka tukee kissasi täysipainoista elämää. Kissanruokien tuoteseloste saattaa olla melkoinen viidakko, jos ei tiedä kuinka sitä tulkita oikein. Tuoteseloste auttaa sinua kuitenkin arvioimaan kissanruoan laatua, sillä kissanruoan ostopaikka ja hinta eivät useinkaan ole sopivia laadun mittareita. Miten sitten tunnistaa laadukas kissanruoka?

Tämä 4 kohdan helppo lista kertoo, mitkä seikat kannattaa huomioida, kun olet ostamassa kissanruokaa. Lue myös vinkkimme kissan yksilöllisiin tarpeisiin sopivan ruoan valintaan.

1. Onko kissanruoka täys- vai täydennysravintoa? Jos pakkauksessa kehotetaan antamaan kissalle kuivaruokaa märkäruoan lisäksi, kyseinen kissanruoka on hyvin todennäköisesti täydennysravintoa. Täydennysravinto ei sovellu kissan pääasialliseksi ruoaksi.

Täydennysravinto voidaan ilmoittaa myös termillä täydennysrehu, kuten PrimaCatin Fillets- ja Soup-märkäruokien tuoteselosteissa on tehty. Myös kaikissa muissa PrimaCatin kissanruokapakkauksissa on kerrottu, onko ruoka täys- vai täydennysravintoa.

2. Mitkä ovat kissanruoan pääraaka-aineet? Tarkista, että tuoteselosteen ensimmäiset ainesosat ovat liha tai kala. Laadukas kissanruoka koostuu suurimmaksi osaksi eläinperäisistä raaka-aineista, jotka ovat avainasemassa kissan ruokinnassa.

3. Sisältääkö kissanruoka runsaasti viljoja tai muita kasviperäisiä ainesosia? Viljoja ja kasviksia saa olla kissanruoassa hyvin maltillisesti, sillä ne eivät kuulu kissan lajinmukaiseen ruokavalioon. Kasviperäisten ainesosien määrä voi olla kissanruoassa turhan suuri, jos esimerkiksi tuotteen ilmoitettu lihapitoisuus on alhainen tai tuote sisältää useita kasviperäisiä raaka-aineita. Kissojen märkäruoat voi valmistaa täysin ilman viljoja tai kasviksia, mutta kuivaruoka vaatii sidosaineeksi kasvitärkkelystä, jotta raksut pysyvät koossa. 

4. Onko kissanruoassa lisättyä sokeria? Laadukas kissanruoka ei sisällä piilosokeria eli lisättyä sokeria. Lisätty sokeri on kissan ravitsemukselle täysin tarpeetonta ja voi yhdessä muiden hiilihydraattien, kuten vehnän, kanssa aiheuttaa kissalle ylipainoa. Onko kissallesi ehtinyt jo kertyä ylipainoa? Tutustu ohjeisiimme ylipainoisen kissan ruokinnasta ja laihduttamisesta.

Kissan ruokinta

 

Mikä ero on kissan täysravinnolla ja täydennysravinnolla?

Täysravinto sisältää kaikki kissan tarvitsemat ravintoaineet ja voi olla joko kuivaruokaa tai märkäruokaa. Täydennysravinto ei täytä kissan päivittäistä suojaravinteiden tarvetta ja on useimmiten märkäruokaa.

Vastuullinen kissanruokamerkki ilmoittaa selkeästi tuoteselosteessa, onko kissanruoka täys- vai täydennysravintoa.

Kissan hyvinvoinnin kannalta on erittäin tärkeää, että suurin osa kissan ruokavaliosta koostuu täysravinnosta. Lue lisää täys- ja täydennysravinnon eroista sekä täydennysravintojen annostelusta

Löydät laadukkaat PrimaCat-kissanruoat edullisesti lähikaupastasi. PrimaCat-kissanruoat sisältävät aina runsaasti lihaa eivätkä lainkaan vehnää tai lisättyä sokeria. Lue lisää, kuinka PrimaCat-kissanruoat vastaavat kissan luontaisiin ravitsemustarpeisiin.

PrimaCat laaja tuotevalikoima kissallesi

Haluatko lisää kissamaista luettavaa?

Tilaa uutiskirjeemme ja nautiskelet kiinnostavasta kissatiedosta myös jatkossa!