Kissarodut

Lemmikkinä kissa on leikkisä ja älykäs. Eipä ihmekään siis, että se on ollut ihmisen seurana jo pitkän ajan. Joidenkin kissarotujen juuret saattavat ulottua kauaksikin historiaan, kun ihminen on jalostanut niitä eri tarkoituksiin. 

Rotukissojen lisäksi Suomen kissatalouksista tavallisimmin löytyy kotikissa, joka ei täysin täytä rodun määriteltyjä ominaisuuksia ja voi olla ns. maatiaiskissa tai sekarotuinen kissa. Yleisesti maailman kissajärjestöt tunnustavat yli 60 eri kissarotua. Suomessa rotukissat on jaettu neljään eri kategoriaan muun muassa turkin pituuden ja rakenteen perusteella.

Lisää tietoa eri kissaroduista löydät rotukissayhdistysten sivuilta sekä Suomen Kissaliiton sivuilta.


Kissarodut esittelyssä

Oikean kissanrodun valitseminen voi olla hankalaa. Kissarodut eroavat toisistaan mm. ruumiinrakenteellisesti, aktiivisuustasoltaan, kooltaan sekä luonteeltaan. Ennen kissan hankkimista on hyvä tutustua erilaisiin rotuihin, jotta omaan elämäntyyliin, harrastuksiin sekä mieltymyksiin sopiva rotu löytyy.

Mikäli harkinnassa on rotuihin kuulumaton kotikissa, kannattaa adoptoitavia kissoja kysyä esimerkiksi paikallisesta eläinsuojeluyhdistyksestä tai muista kodittomista kissoista huolehtivista yhdistyksistä ja kissataloista. Tutustu eri kissarotuihin ja kotikissoihin PrimaCatin sivuilla.