Bengalikissa tuolin alla

Sokeri ja kissanruoka

Kissan luontainen ravinnontarve eroaa muiden nisäkkäiden, kuten ihmisen tai koiran ravinnontarpeesta. Siksi kissanruoan laatua ja terveellisyyttä voi olla vaikea tulkita. Tekemämme tutkimuksen mukaan vain 25 % suomalaisista kissanomistajista tietää, mitä kissan tulisi syödä voidakseen hyvin. Meille on tärkeää, että jokainen kissa saa kunnon ruokaa ja terveellisten ruokavaihtoehtojen löytäminen on helppoa; siksi PrimaCatin aidosti lihaisat, sokerittomat ja vehnättömät tuotteet ovat saatavilla helposti ruokakaupoista.

Vain 25 % suomalaisista kissanomistajista tietää, mitä kissan tulisi syödä voidakseen hyvin.

Makeaa mahan täydeltä?

Lähes puolet suomalaisista kissanomistajista pitävät kissanruoan sokerittomuutta tärkeänä, mutta miltein kaikki ruokakauppojen suosituimmat tuotteet sisältävät lisättyä sokeria. Sokeri on hiilihydraatti, jota kissa ei tarvitse voidakseen hyvin, sillä kissan tärkein energianlähde on eläinperäinen proteiini (eli liha). Kissa ei myöskään tutkimusten mukaan maista makeaa makua (muutamaa poikkeusta lukuunottamatta), eikä sokeri kuulu kissan luontaiseen ruokavalioon. Sokerin tai liiallisen hiilihydraatin saanti voi aiheuttaa kissalle erilaisia terveydellisiä ongelmia, kuten ylipainoa tai sokeritautia.

Vaikka kissa ei maista makeaa, voi lisätty sokeri kuitenkin muuttaa muita kissan maistamia makuja, kuten kitkeryyttä, tai ruoan tuoksuja. Tämän vuoksi sokerittomaan tuotteeseen vaihtaminen ei aina onnistu käden käänteessä, sillä tuote yksinkertaisesti maistuu ja tuoksuu erilaiselta, mihin kissa on tottunut. Mahdotonta terveellisempään ruokaan vaihtaminen ei kuitenkaan ole, lue vinkkimme ruoan vaihtamiseen.

PrimaCat vinkit kissanruoan vaihtoon

Lisätty sokeri myös paahtuu kuumentaessa, jolloin se antaa esimerkiksi märkäruokatuotteelle kauniin ruskean sävyn, joka miellyttää ihmissilmää. Sokeriton märkäruoka jää usein vaaleaksi tai tuotteen sisältämän lihan väriseksi, joka voi tottumatonta kissanomistajaa hämmästyttää. Myös ruoan tuoksu voi olla erilainen kuin makean tuoksuisessa, sokeria sisältävässä tuotteessa, joka voi vaatia tottumista niin kissalta kuin kissan omistajaltakin.

Lue myös, mitä kissan luontaisen ruokavalion tulisi sisältää ja kuinka tunnistat laadukkaan kissanruoan.

PrimaCat-tuotteet eivät sisällä lisättyä sokeria

Meille on tärkeintä, että jokainen kissa voi hyvin ja syö ruokaa, joka tekee sille hyvää. Siksi PrimaCat-tuotteet eivät sisällä lisättyä sokeria. Vaihtaminen runsaasti hiilihydraatteja tai sokeria sisältävästä tuotteesta terveellisempään tuotteeseen voi kuitenkin olla hankalaa kissan valikoivan luonteen vuoksi. Ruoan vaihtaminen kannattaa tehdä suunnitelmallisesti ja kärsivällisesti, sillä monipuolinen ja terveellinen ruokavalio auttaa kissaasi voimaan hyvin joka päivä.

Lähteet: LiveScience.com , elainlaakari.fi 

Haluatko lisää kissamaista luettavaa?

Tilaa uutiskirjeemme ja nautiskelet kiinnostavasta kissatiedosta myös jatkossa!