PrimaCat ei sokeria kissalle

Sokeri ja kissanruoka

Sokeriton kissanruoka tarkoittaa kissanruokaa, jossa ei ole lisättyä sokeria. Tekemämme kuluttajatutkimuksen mukaan lähes puolet suomalaisista kissanomistajista pitää kissanruuan sokerittomuutta tärkeänä, mutta monet kissojen märkäruuat sisältävät lisättyä sokeria.

Sokeriton kissanruoka on parempi vaihtoehto kissallesi, sillä kissan tärkein energianlähde on eläinperäinen proteiini eli liha, eikä kissa tarvitse ruokavalioonsa sokeria tai muita hiilihydraatteja.Tutustu kissan lajityypilliseen ruokavalioon.

Lue tästä artikkelista, miksi kissalle kannattaa valita sokeriton kissanruoka.

Mitä haittaa lisätystä sokerista on kissalle?

Lisätystä sokerista ei ole kissalle ravitsemuksellista hyötyä, mutta haittaa siitä voi olla. Suurin ongelma lisättyä sokeria ja ylipäätään runsaasti hiilihydraatteja sisältävässä kissanruuassa on, että se voi aiheuttaa kissalle ylipainoa. Hiilihydraatit eivät täytä kissan vatsaa samalla tavalla kuin eläinperäiset proteiinit, minkä vuoksi kissa syö hiilihydraattipitoista ruokaa enemmän kuin runsasproteiinista ruokaa.

Ylipaino heikentää kissan elämänlaatua ja lisää kissan riskiä sairastua muun muassa sydän- ja virtsatiesairauksiin sekä diabetekseen eli sokeritautiin. Lue, mitä kannattaa ottaa huomioon ylipainoisen kissan ruokinnassa.

Etenkin steriloitujen tai kastroitujen sisäkissojen ruokavalioon on syytä kiinnittää erityistä huomiota, sillä leikatuilla kissoilla on taipumus lihomiseen. Lue lisää leikatun kissan ruokinnasta.

PrimaCat kissanruoka kaikille kissoille


 

Miksi sokerittomaan kissanruokaan vaihtaminen voi olla vaikeaa?

Tutkimuksissa on todettu, että kissa maistaa muun muassa suolaisen, kirpeän ja happaman, mutta hyvin heikosti tai ei lainkaan makeaa makua. Tämän vuoksi kissanruokaan lisätty sokeri ei paranna ruuan maistuvuutta.

Kissa on kuitenkin niin sanottu generalistinen petoeläin, eli se sopeutuu elinympäristönsä ravintoon, ja tottumus ohjailee monesti kissan makumieltymyksiä. Vaikka kissa ei maista makeaa, lisätty sokeri voi muuttaa muita kissan maistamia makuja ja ruuan tuoksua.

Kun ruoka maistuu ja tuoksuu erilaiselta kuin ennen, sokerittomaan kissanruokaan vaihtaminen ei välttämättä onnistu käden käänteessä. Mahdotonta terveellisempään ruokaan vaihtaminen ei kuitenkaan ole! Lue vinkkimme kissan ruuan vaihtamiseen.

Sokeriton kissanruoka voi vaatia totuttelua paitsi kissalta myös kissanomistajalta. Lisätty sokeri paahtuu kuumentaessa, mikä antaa märkäruualle kauniin, ihmissilmää miellyttävän ruskean sävyn. Sokeriton kissan märkäruoka jää usein vaaleaksi tai tuotteen sisältämän lihan väriseksi, jolloin se ei välttämättä näytä yhtä houkuttelevalta ja voi ihmetyttää tottumatonta kissanomistajaa. Sokerittoman kissanruuan tuoksu on myös ihmisnenään erilainen kuin lisättyä sokeria sisältävän ruuan.

Sokerittomuus on yksi laadukkaan kissanruuan tunnusmerkeistä. Lue viisi vinkkiä, joiden avulla voit arvioida kissanruuan laatua. 

Sokeriton kissanruoka PrimaCatilta

Sokeriton kissanruoka PrimaCat

Meille on tärkeintä, että jokainen kissa voi hyvin ja syö ruokaa, joka tekee sille hyvää. Siksi PrimaCat-tuotteet eivät sisällä lainkaan lisättyä sokeria tai vehnää. PrimaCat-kissanruokien reseptit nojaavat kissan ruokinnan pääperiaatteisiin, joista tärkein on korkea lihapitoisuus.

Kissan valikoivan luonteen vuoksi vaihtaminen runsaasti hiilihydraatteja tai sokeria sisältävästä tuotteesta terveellisempään vaihtoehtoon voi olla hankalaa. Kissanruuan vaihtaminen kannattaa tehdä suunnitelmallisesti ja kärsivällisesti, koska monipuolinen ja terveellinen ruokavalio tukee kissasi kokonaisvaltaista hyvinvointia.

PrimaCatin kissanruuilla kissaa miellyttävän ruuan etsiminen on helppoa, sillä 100-prosenttisen tyytyväisyystakuun turvin voit kokeilla kaikkia tuotteitamme riskittä. Lue lisää riskittömästä kokeilusta.

 

Lähde

Li, Xia, Li, Weihua, Wang, Hong, Bayley, Douglas L., Cao, Jie, Reed, Danielle R., Bachmanov, Alexander A., Huang, Liquan, Legrand-Defretin, Véronique, Beauchamp, Gary K. & Brand, Joseph G. (2006) Cats Lack a Sweet Taste Receptor. The Journal of nutrition 136(7 Suppl): 1932S–1934S.

Haluatko lisää kissamaista luettavaa?

Tilaa uutiskirjeemme ja nautiskelet kiinnostavasta kissatiedosta myös jatkossa!