PrimaCat kattsand

Löydä paras kissanhiekka kissamaiseen arkeen

Paras kissanhiekka on sellainen, jota kissasi tykkää käyttää. Siksi kissanhiekan laadun tärkein mittari on, että kissa voi hyvin ja tekee tarpeensa hiekkalaatikkoon. Omalle kissalle sopivan hiekan valinta ei kuitenkaan ole aina yksinkertaista, ja hiekan valinnan vaikeus saattaa yllättää kokeneemmankin kissanomistajan.

Me PrimaCatilla haluamme parantaa sekä kissojen että kissanomistajien arkea tarjoamalla erittäin korkealaatuisia ja helposti siivottavia kissanhiekkoja. Lue vinkkimme, kuinka voit helpottaa hiekka-arkea kotona.

Paras kissanhiekka sujuvaan arkeen PrimaCat

 

Paras kissanhiekka paakkuuntuu kunnolla

Kun kissanhiekka on imukykyistä ja paakkuuntuvaa, jätösten puhdistaminen laatikosta onnistuu helposti ja nopeasti. Hyvin paakkuuntuvan kissanhiekan vaihtoväli on myös pidempi kuin paakkuuntumattoman hiekan, joten hiekkaa ei tarvitse vaihtaa usein. Tästä syystä PrimaCatin valikoimasta löydät ainoastaan erittäin imukykyisiä ja paakkuuntuvia kissanhiekkoja.

PrimaCat tarjoaa kaikille silkkitassuille arkea helpottavan kissanhiekkavalikoiman. Tutustu tuotteisiimme ja löydä kissallesi paras kissanhiekka.

Paras kissanhiekka kissan terveyden kannalta on mahdollisimman pölyämätön hiekka. Valitsemalla lähes pölyämättömän ja hienorakeisen kissanhiekan varmistat, ettei pöly ärsytä kissan keuhkoja. Pölyämättömän kissanhiekan puhdistaminen on myös omistajalle mukavaa ja siistiä puuhaa.

Muista aina tarkistaa, että hiekka ei vahingoita kissan tassuja ja siten tee vessakäynnistä ikävää kokemusta. Kissojen mielestä paras kissanhiekka onkin yleensä erittäin hienorakeinen hiekka, sillä se tuntuu tassujen alla mukavalta.

Jos kissanhiekan koostumus ei ole mieluista, kissa saattaa tehdä tarpeensa laatikon ulkopuolelle. Jos hutijätöksiä sattuu usein, tarkista hiekkalaatikon puhtaus ja sijainti sekä kissanhiekan laatu. Ota tarvittaessa yhteyttä eläinlääkäriin terveydellisten syiden poissulkemiseksi. Lue lisää kissan virtsatievaivoista.

Kuusi vinkkiä helpottamaan kissanhiekka-arkea

  1. Valitse hienorakeinen ja paakkuuntuva hiekka, joka ei tartu kissan tassuihin eikä siten kulkeudu ympäri asuntoa.
  2. Varmista, että hiekkalaatikossa on tarpeeksi paksu kerros hiekkaa. Tällöin jätöksiä ei tarvitse raapia laatikon pohjalta. Hiekkalaatikossa tulisi olla vähintään 7 cm kissanhiekkaa.
  3. Siivoa paakut laatikosta päivittäin ja lisää puhdasta hiekkaa siten, että laatikossa pysyy noin 7 sentin kerros hiekkaa.
  4. Hiekkalapioissakin voi olla eroa! Käytä siis valitsemaasi hiekkalaatuun sopivaa puhdistuslapiota. Erityyppisille kissanhiekoille ja pelleteille saattaa sopia eri lapio.
  5. Jos hiekkalaatikon haju häiritsee, paras kissanhiekka omaan kotiin voi olla hajustettu kissanhiekka. PrimaCatilta löydät sekä hajustamattomia että miedosti hajustettuja kissanhiekkoja. Voit myös käyttää hajustamatonta ja hajustettua hiekkaa 50/50-suhteessa.
  6. Voit helpottaa hiekan siivoamista ilmatiiviillä kissanhiekkaroskiksella, johon jätökset on helppo kerätä. Tällaiset astiat pitävät hyvin epämiellyttävät hajut sisällään, ja ne vähentävät mukavasti myös roskanvientikertoja.

Tiedätkö, miten kissa opetetaan käyttämään kissanhiekkalaatikkoa? Lue artikkelimme kissan koulutuksesta ja arkitaidoista.

Kissanhiekan vaihto

Usein paras kissanhiekka omalle kissalle löytyy vain kokeilemalla eri vaihtoehtoja. Kissat ovat kuitenkin tarkkoja kissanhiekkalaatikkonsa sisällöstä ja saattavat kieltäytyä käymästä asioilla, jos hiekka vaihdetaan kerralla uuteen. Kissanhiekan vaihto kannattaa tehdä asteittain, jotta kissa ehtii tottua uuteen hiekkaan.

Aloita hiekan vaihtaminen ripottelemalla ohut kerros uutta hiekkaa vanhan hiekan päälle. Lisäile uutta hiekkaa pikkuhiljaa laatikkoon hiekkalaatikon siivoamisen yhteydessä. Kun kissa on ehtinyt tottua uuteen hiekkaan, voit vaihtaa hiekan kokonaan uuteen.

Paras kissanhiekka sujuvaan arkeen PrimaCat Ultra Compact -kissanhiekka

 

Hajustettu kissanhiekka

Kissanhiekkoja myydään hajustettuna, jotta epämiellyttävät hajut peittyisivät. Osa kissoista kuitenkin välttelee hajustettua hiekkaa varsinkin, jos hiekka on uusi eikä kissa ole vielä tottunut uuteen tuoksuun. Jos hajustetun hiekan tuoksu on tuntuu omaan nenään liian voimakkaalta tai kyseessä on uusi hiekka, voi hajustamatonta ja hajustettua hiekkaa käyttää 50/50-suhteessa, jolloin tuoksu on miedompi.

Kissanhiekan kierrätys

Kissanhiekkaa tai kissanhiekkalaatikosta siivottuja paakkuja ei saa laittaa WC-pönttöön, sillä hiekka tukkii putket. Siivoa paakut pois kissanhiekkalaatikosta päivittäin, ja hävitä ne sekajätteen mukana.

Hinta-laatusuhteeltaan huiput kissanhiekat arkea helpottavilla ominaisuuksilla löydät PrimaCatilta! Tutustu tarkemmin kissanhiekkojen valikoimaamme.

Haluatko lisää kissamaista luettavaa?

Tilaa uutiskirjeemme ja nautiskelet kiinnostavasta kissatiedosta myös jatkossa!