PrimaCat kattsand

Löydä paras kissanhiekka kissamaiseen arkeen

Paras kissanhiekka on sellainen, jota kissasi tykkää käyttää. Siksi kissanhiekan laadun tärkein mittari on, että kissa voi hyvin ja tekee tarpeensa hiekkalaatikkoon. Omalle kissalle sopivan hiekan valinta ei kuitenkaan ole aina yksinkertaista, ja kissanhiekan valinnan vaikeus saattaa yllättää kokeneemmankin kissanomistajan.

Me PrimaCatilla haluamme parantaa sekä kissojen että kissanomistajien arkea tarjoamalla erittäin korkealaatuisia ja helposti siivottavia kissanhiekkoja. Lue vinkkimme, kuinka voit helpottaa hiekka-arkea kotona.

Paras kissanhiekka paakkuuntuu kunnolla

Kun kissanhiekka on imukykyistä ja paakkuuntuvaa, jätökset saadaan puhdistettua laatikosta helposti ja nopeasti. Hyvin paakkuuntuvan kissanhiekan vaihtoväli on myös pidempi kuin paakkuuntumattoman hiekan, joten hiekkaa ei tarvitse vaihtaa usein. Tästä syystä PrimaCatin valikoimasta löydät ainoastaan erittäin imukykyisiä ja paakkuuntuvia kissanhiekkoja. Tutustu kissanhiekkavalikoimaamme.

Paras kissanhiekka kissan terveyttä ajatellen on mahdollisimman pölyämätön hiekka. Valitsemalla lähes pölyämättömän ja hienorakeisen kissanhiekan varmistat, ettei pöly ärsytä kissan keuhkoja. Pölyämättömän kissanhiekan puhdistaminen on myös omistajalle mukavaa ja siistiä puuhaa. Lisäksi kannattaa aina tarkistaa, että hiekka ei vahingoita kissan tassuja ja siten tee vessakäynnistä ikävää kokemusta. Kissojen mielestä paras kissanhiekka onkin yleensä erittäin hienorakeinen hiekka, sillä se tuntuu tassujen alla mukavalta.

paras kissanhiekka PrimaCat

 

Jos kissanhiekan koostumus ei ole mieluista, kissa saattaa tehdä tarpeensa laatikon ulkopuolelle. Usein hutijätösten sattuessa kannattaakin tarkistaa hiekkalaatikon puhtaus ja sijainti sekä kissanhiekan laatu. Ota tarvittaessa myös yhteys eläinlääkäriin, jotta voidaan poissulkea virtsatieperäiset syyt.

Viisi vinkkiä helpottamaan kissanhiekka-arkea

1.    Valitse hienorakeinen ja paakkuuntuva hiekka, joka ei tartu kissan tassuihin eikä siten kulkeudu ympäri asuntoa.

2.    Varmista, että hiekkalaatikossa on tarpeeksi paksu kerros hiekkaa. Tällöin jätöksiä ei tarvitse raapia laatikon pohjalta. Hiekkalaatikossa tulisi olla vähintään 7 cm kissanhiekkaa.

3.    Hiekkalapioissakin voi olla eroa! Käytä siis valitsemaasi hiekkalaatuun sopivaa puhdistuslapiota. Erityyppisille kissanhiekoille ja pelleteille saattaa sopia eri lapio.

4.    Jos hiekkalaatikon haju häiritsee, paras kissanhiekka omaan kotiin voi olla hajustettu kissanhiekka. Uusi PrimaCat Ultra Compact -kissanhiekka löytyy miellyttävän miedon vaniljantuoksuisena. Voit käyttää hajustamatonta ja hajustettua hiekkaa myös 50/50-suhteessa.

5.    Voit helpottaa hiekan siivoamista ilmatiiviillä kissanhiekkaroskiksella, johon jätökset on helppo kerätä. Tällaiset astiat pitävät hyvin epämiellyttävät hajut sisällään, ja ne vähentävät mukavasti myös roskanvientikertoja.

Tiedätkö, miten kissa opetetaan käyttämään kissanhiekkalaatikkoa? Lue artikkelimme kissan koulutuksesta ja arkitaidoista.

Kestävä ja erittäin imukykyinen Ultra compact -kissanhiekka

100 % luonnonsavesta valmistetut hienorakeiset PrimaCat Ultra Compact -kissanhiekat on kehitetty kissan hyvinvointi edellä.

Paakkuuntuva ja lähes pölyämätön kissanhiekka PrimaCat

 

LUONNOLLINEN KISSANHIEKKA

Luonnonsavi eli harmaa natriumbentoniitti on erittäin imukykyistä, ja se sitoo tehokkaasti epämiellyttäviä tuoksuja. Lisäksi hiekka on helppo siivota, sillä se paakkuuntuu erinomaisesti, mikä tekee myös hiekan vaihtovälistä aiempaa pidemmän. Natriumbentoniitti on luonnostaan antibakteerista, ja sen kompakti raekoko tekee uudesta hiekastamme jopa 99,8 % pölyämättömän.

Hienorakeinen ja lähes pölyämätön PrimaCat-kissanhiekka

 

Voit valita Ultra Compact -hiekan sekä hajustamattomana että miellyttävän miedon vaniljantuoksuisena. Hiekat on pakattu täysin kierrätettävään 7 litran kartonkipakkaukseen, joka on mukava kantaa kotiin tukevan kantokahvan avulla. Laatikkopakkauksen ansiosta ne on myös helppo pinota ja kätevä säilyttää kotona. Kuten kaikki kissanruokamme, löydät myös PrimaCatin laadukkaat kissanhiekat kätevästi päivittäistavarakaupoista.

Haluatko vaihtaa kissasi hiekkan uuteen merkkiin? Lue lisää kissanhiekkavinkkejä ja tutustu tarkemmin PrimaCat-kissanhiekkoihin. 
 

Haluatko lisää kissamaista luettavaa?

Tilaa uutiskirjeemme ja nautiskelet kiinnostavasta kissatiedosta myös jatkossa!