Lajinmukaista ruokaa kissallesi PrimaCat

Kolme perusasiaa kissanruokinnasta

Kissan hyvinvointi edellyttää kissan lajinmukaisiin tarpeisiin suunniteltua ruokaa. Siksi PrimaCat-kissanruoat sisältävät aina runsaasti lihaa, eikä niissä ole lainkaan kissan ravitsemukselle tarpeetonta vehnää tai lisättyä sokeria.

PrimaCat kissanruoka sisältää aina runsaasti lihaa

 

Liha antaa perustan kissan terveelliselle ruokavaliolle

Kissa on ehdoton lihansyöjä eli petoeläin, jonka elimistö vaatii runsaasti eläinperäistä proteiinia. Proteiinista kissa saa elintoiminnoilleen kriittisen tärkeitä aminohappoja, kuten argiinia ja tauriinia. 

Kasviperäistä proteiinia kissa hyödyntää heikosti eikä saa siitä kaikkia tarvitsemiaan aminohappoja. Jos kissanruokapakkauksen tuoteselosteessa ensimmäisenä raaka-aineena on viljat tai muut kasviperäiset tuotteet, ruoassa saattaa olla liian vähän eläinperäisiä ainesosia kissan tarpeisiin.

Liha ja kala antavat kissalle paitsi proteiinia myös välttämättömiä rasvahappoja, joita kissan elimistö ei pysty tuottamaan itse. Lihaisa, proteiinirikas ravinto auttaa kissaasi pysymään energisenä ja hyvinvoivana läpi elämän.

 

PrimaCat kissanruoka ei sisällä kissalle turhaa vehnää

 

Kissalle hiilihydraatit ovat tarpeettomia

Esimerkiksi vehnä on halpa hiilihydraattien lähde, josta ei ole kissalle ravitsemuksellista hyötyä. Sen sijaan hiilihydraattipitoinen ruokavalio voi lihottaa kissaa ja aiheuttaa kissalle muita terveysongelmia. Runsaasti hiilihydraatteja sisältävää ruokaa täytyy usein annostella reilulla kädellä, sillä se ei täytä kissan vatsaa yhtä hyvin kuin lihaisa ruoka.

Kissa tarvitsee hieman kuituja ruoansulatuksensa tueksi, mutta liiallinen määrä kasvikuituja ei ole hyväksi kissan vatsalle.

PrimaCat kissanruoka ei sisällä lisättyä sokeria

 

Tunnista piilosokeri kissanruoissa

Kuten monissa ihmisten elintarvikkeissa, myös kissoille myytävissä ruoissa voi olla piilosokeria eli lisättyä sokeria. Sokerikin on hiilihydraatti, joka on kissalle tarpeetonta ja pahimmillaan haitallista. Lue lisää sokerista kissanruoassa.

Tarkista ainesosaluettelosta, onko ostamassasi kissanruoassa sokeria. Vaikka kissat maistavat hyvin heikosti makean maun, kissa voi tottua sokeriseen ruokaan. Tämä saattaa vaikeuttaa kissan ruoan vaihtamista sokerittomaan vaihtoehtoon. Lue vinkkimme kissan ruoan vaihtamiseen.

 

Miten PrimaCat-kissanruoat vastaavat kissasi lajinmukaisiin tarpeisiin?

PrimaCat-kissanruoka, kissojen lajinmukainen ruokavalio taulukko

 

PrimaCat-kissanruoat mukailevat kissan lajityypillistä ruokavaliota

  • Märkä- ja kuivaruokiemme pääraaka-aineena on aina liha tai kala ja eläinperäisen proteiinin pitoisuus on korkea. 
  • Kaikki tuotteemme ovat vehnättömiä ja sokerittomia.
  • Valikoimassamme on runsaasti täysin viljattomia kissanruokia.
  • Viljattomista PrimaCat Classic -täysravinnoista kissasi saa kaikki tarvitsemansa ravintoaineet, minkä lisäksi Classic-märkäruoissa on sopivassa suhteessa joko hyytelöä tai kastiketta tukemaan kissan riittävää nesteensaantia.  

Kissat osaavat toisinaan olla hyvin valikoivia ruoastaan. Siksi tarjoamme kattavan valikoiman eri makuvaihtoehtoja ja täyden tyytyväisyystakuun tuotteillemme.

kissan märkäruoka PrimaCat Classic

 

Haluatko lisää kissamaista luettavaa?

Tilaa uutiskirjeemme ja nautiskelet kiinnostavasta kissatiedosta myös jatkossa!