Tunnista laadukas kissanruoka PrimaCat

Kuinka tunnistaa laadukas kissanruoka?

Ellen Jokikunnas: "Kissanruokien laadussa on yllättävän paljon eroja, ja PrimaCatilla mun kissat voi aidosti paremmin."

PrimaCat on ollut juontaja Ellen Jokikunnaksen kahden kissan luottoruokaa jo useamman vuoden ajan. Kiinnostus kissanruoan laatuun ja sen ravintoarvoihin kasvoi, kun Ellenin perheeseen oli tulossa bengalikissa Vokko, joka rotutyypillisesti tarvitsee runsaasti eläinproteiinia sisältävää ravintoa voidakseen hyvin. ”Aloin tutkia ruokien pakkausselosteita, ja yllätyin, kuinka monessa ruoassa on kissalle tarpeettomia ainesosia, kuten vehnää ja sokeria. Ilokseni löysin kuitenkin PrimaCatin, jonka lihapitoisuus oli korkea, ja se on vieläpä saatavilla tavallisesta ruokakaupasta erikoisliikkeiden sijaan”, Ellen kertoo.

 

PrimaCat kissanruoka Ellen Jokikunnas

LAADUKAS KISSANRUOKA EHKÄISEE KISSAN TERVEYSONGELMIA

Ellenin maatiaiskissa Pippa on koko ikänsä ollut kaikkiruokainen, joten vasta kissan painon kertyminen havahdutti Elleniä miettimään ruokintaa tarkemmin myös Pipan kohdalla. ”Vaihdettuani myös Pipan ruokavalion PrimaCatiin minulla on omistajana turvallinen tunne siitä, että ruokkimalla kissojani laadukkaasti, säästyn tulevaisuudessa monelta surulta ja lääkärikululta.” Ellen toteaa. 

Kissanruoissa usein käytetyt turhat täyteaineet, kuten vehnä tai sokeri, voivat aiheuttaa kissoille erilaisia terveysongelmia tai ylipainoa. On tärkeä muistaa, että kissanruoa proteiinin, eli lihan, määrä säätelee kissan kylläisyyden tunnetta. Tämän vuoksi runsaasti kasviperäisiä, kissan heikosti hyödyntämiä proteiineja sisältävät ruuat aiheuttavat usein kissalle ylipainoa, sillä kissan tulee syödä sitä paljon enemmän tullakseen kylläiseksi.

Sokeri on hiilihydraatti, joka ei kuulu kissan luontaiseen ravintoon. Sokerin käyttäminen tuotteessa voi kuitenkin muuttaa kissanruoan makuja niin, että siirtyminen terveellisempään, sokerittomaan kissanruokaan voi aiheuttaa kissan ensireaktiona nenän nyrpistelyä. Mahdotonta kissanruoan vaihtaminen ei kuitenkaan ole, se vaatii vain muutamia kikkoja ja paljon kärsivällisyyttä.

KISSANRUOKIEN LAATUEROJEN TUNNISTAMINEN

Kissan ruokinta on taitolaji. Ehkäpä siksi vain 25 % suomalaisista kissanomistajista tietää, mitä kissanruoan tulisi sisältää ja osaa tunnistaa terveellisen ja laadukkaan kissanruoan. Tärkeintä on tarkistaa, että tuote on suunniteltu lihansyöjän ruokavaliota ajatellen.

 

  • Kissanruoan maistuvuus ei vaadi epäterveellisiä kompromisseja. Sen vuoksi emme käytä tuotteissamme lisättyä sokeria tai keinotekoisia makuaineita, vaan runsaasti lihaa.
  • Kissan on lihansyöjä. Sen vuoksi kissanruoan pääraaka-aine tulee olla aina liha tai kala.
  • Kissa hyödyntää huonosti kasviperäisiä proteiineja sekä hiilihydraatteja. Siksi esimerkiksi viljojen ja kasvisten määrä tulee olla tuotteissa rajoitettu.
  • Tasapainoinen suhde kissalle elintärkeitä aminohappoja, vitamiineja ja kivennäisaineita ehkäisee kissan erilaisia puutostiloja.

PrimaCat-tuotteista voit tarjota kissallesi sen luontaisen ravinnontarpeen mukaista ja taatusti maistuvaa ruokaa jokaisella aterialla. Kunnioitamme aidosti kissojen luontoa ja hyvinvointia; PrimaCat-tuotteet sisältävät aina runsaasti lihaa eikä lainkaan vehnää tai lisättyä sokeria. Sarjassa on saatavilla myös täysin viljattomia vaihtoehtoja, jotka voivat sopia erityisesti herkkävatsaisille kissoille. Suomalaisten kissanomistajien toiveiden mukaan suunnitellusta valikoimasta löydät taatusti kissallesi maistuvan vaihtoehdon.

PrimaCat kissanruoka pakkaukset