Kissan ruokinta

Tiedote - Kissan ruokinta on taitolaji, jonka kanssa moni kissanomistaja kamppailee

Tiedote | 1.4.2019

Prima Pet Premium toteutti Suomen suurimman kissanruoka-alan kuluttajatutkimuksen ja löysi kissan ruokinnasta piirteitä, joita ei esimerkiksi koiran ruokinnassa juuri ole. Kissan ruokintaan liittyy huomattavasti enemmän rutiineja, kikkoja ja tunteita. Kissanruokinta on taitolaji, jonka kanssa kissanomistaja kamppailee päivittäin. 

– Kissanomistajien on vaikea tunnistaa, mikä on kissalle hyvälaatuista ruokaa. Kissa ei kestä paastoa seuraamuksitta päivää tai kahta pidempään, siksi ruokintaa ohjaakin usein se, mitä kissa suostuu syömään. Monet kissanomistajat ajautuvat tilanteeseen, jossa kissalle tarjotaan useita eri vaihtoehtoja sen mukaan, mihin kissa on mieltynyt tai mitä se hyväksyy ruokalautaselleen, kuvailee Prima Pet Premiumin valikoimapäällikkö Kaisa Mäkinen.

Kissanruuan ravitsemuksellisuus on kissanomistajan mielenkiinnosta huolimatta muuttunut toissijaiseksi.

Kissanruuan ravitsemuksellisuus on kissanomistajan mielenkiinnosta huolimatta muuttunut toissijaiseksi. Pääasiaksi on muodostunut, että kissan saa ylipäätään syömään. Kissan hyvinvoinnin kannalta oleellista on kuitenkin erityisesti ruuan laatu. Kissa on lihansyöjä, jonka ruokavaliosta suuren osan tulisi koostua proteiinista ja erityisesti eläinperäisestä proteiinista. Kissa pystyy hyödyntämään kasviperäistä proteiinia hyvin huonosti ja liiallinen hiilihydraattien saanti lihottaa kissaa.

– Tiedämme, että kissaa ei ole mahdotonta opettaa syömään terveellistä ruokaa. Se vaatii toki pitkiä hermoja ja erilaisia keinoja. Mutta mahdotonta se ei ole. Olemme koonneet nettisivuillemme nyt ohjeita ja neuvoja, miten tästä ikävästä ruokintakierteestä pääsee eroon, kertoo Prima Pet Premium Oy:n brändikoordinaattori Noora Sunell.


Kuluttajatutkimus määritteli kissanruuat uusiksi

Kuluttajatutkimuksen perusteella Prima Pet Premium kehitti kissanruokiensa reseptiikkaa yhteistyössä Euroopan johtavien lemmikkieläinruokia valmistavien yritysten kanssa. Nyt päivittäistavarakauppoihin tulevat tuotteet on suunnattu erityisesti suomalaisen kissan tarpeisiin. Tuotteet ovat kokonaan viljattomia tai vähintäänkin maissittomia ja vehnättömiä. Myös kissalle elintärkeä tauriini löytyy uusista täysravintotuotteista. 

– On mielenkiintoista, että kissoilla on alueellisia makumieltymyksiä. Suomessa kissa pitää erityisesti lihasta, kun taas esimerkiksi Australiassa kissan makunystyröitä hivelee enemmän kala. Kehittämästämme tuotevalikoimasta löytyy erityisesti suomalaiselle kissalle sopivaa kuiva- ja märkäruokaa, Mäkinen jatkaa.

Kissojen testaamaa ruokaa

Prima Pet Premiumin uudet kissanruokavalmisteet on testattu suoraan loppuasiakkailla eli kissoilla. Yli 50 kissalla maistatettiin tuotteita useamman kerran, joilla todennettiin ruuan toistuva maistuvuus. Tuotteilla on myös 100 % tyytyväisyystakuu, eli ostettu tuote korvataan asiakkaalle takaisin kuittia vastaan, jos ruoka ei kissalle maistu.
 
– Teimme yhteistyötä muun muassa kissakahviloiden kanssa, joissa maistatimme uutuuksiamme. Lisäksi teimme kissan omistajille nettikyselyn, jossa kissanomistajat arvioivat uusien tuotteiden koostumusta ja pakkauksen käyttömukavuutta. Ja tietysti sitä kaikkein tärkeintä eli maistuvuutta: syökö kissa tuotetta ja suostuuko syömään vielä toisen kerran, kuvailee Mäkinen. 

– Kissat ovat meille aidosti tärkeitä ja haluamme varmistaa, että jokaisella kissalla on mahdollisuus saada hyvälaatuista ravintoa. Siksi uudet tuotteemme löytyvät edelleen päivittäistavarakaupoista, jolloin ne ovat kaikkien saatavilla. Hinta-laatusuhde on hyvä. Lisäksi lahjoitamme PrimaCatin tuotosta prosentin hyväntekeväisyyteen. Muun muassa Pirkanmaan eläinsuojeluyhdistykselle olemme jo lahjoittaneet varoja, iloitsee Sunell.
 

Haluatko lisää kissamaista luettavaa?

Tilaa uutiskirjeemme ja nautiskelet kiinnostavasta kissatiedosta myös jatkossa!