PrimaCat kuinka löytää oikea ruoka kissalle

Kuinka löydän oikean ruuan kissalleni?

Hyvä kissanruoka on ravitsevaa ja maistuvaa, pitää kissasi eloisana ja turkin kiiltävänä sekä sopii kissan vatsalle. Paras tapa sopivan kissanruuan löytämiseen on kokeilla eri ruokia ja tarkkailla kissan kuntoa. Tämä artikkeli antaa vinkkejä, kuinka valita hyvä kissanruoka omalle kissalle.

Kun etsit sopivaa ruokaa kissallesi, huomioi ainakin nämä seikat:

  • Kissan ikä 
  • Aktiivisuus
  • Onko kissa steriloitu tai kastroitu 
  • Onko kissa sisä- vai ulkokissa
  • Kissan lihavuusaste eli onko kissa ylipainoinen tai liian laiha
  • Kissan omat makumieltymykset
  • Mahdolliset allergiat ja sairaudet

Kissa totutetaan uusiin ruokiin asteittain ilman paastottamista. Kissan ruokinnassa tärkeintä on ruuan terveellisyys ja monipuolisuus sekä se, että ruokavalio vastaa kissan luontaisiin ravitsemustarpeisiin. Suosittelemme myös varmistamaan, että suurin osa kissasi saamasta ruuasta on täysravintoa. Tutustu täys- ja täydennysravinnon eroihin.

Kissa on ehdoton lihansyöjä. Siksi hyvä kissanruoka sisältää suurimmaksi osaksi eläinperäisistä ainesosista. Lue lisää kissan lajityypillisestä ruokavaliosta.

Kissanpentu tarvitsee enemmän energiaa kuin aikuinen kissa

Kasvavan kissanpennun ruuan täytyy sisältää runsaasti energiaa ja tasapainotetut ravintoaineet, jotta kissanpentu saa riittävästi proteiinia, rasvaa sekä tärkeitä vitamiineja ja kivennäisaineita kasvunsa tueksi. PrimaCat Kanaa pennuille ja emokissoille -kuivaruoka sopii erinomaisesti sekä kissanpennuille että tiineille ja imettäville kissoille.

PrimaCatin suositussa Classic-märkäruokien valikoimassa on myös omakissanruoka kissanpennuille. Tämän märkäruuan ravintoainekoostumus on suunniteltu kasvavan kissan tarpeisiin, ja ruokaan on lisätty esimerkiksi omega-3-rasvahappoja tukemaan kissanpennun aivojen ja näön kehitystä.

Tiedätkö, miten kissanpentua kannattaa ruokkia? Lue ohjeemme kissanpennun ruokintaan.

Hyvä kissanruoka antaa Seniorikissalle runsaasti proteiineja

Ikääntyvän kissan ruokinnassa on hyvin tärkeää huomioida kissan yksilölliset tarpeet ja tarjota kissalle laadukasta, lihaisaa ruokaa, joka tukee vanhan kissan nesteensaantia. Jos seniorikissalla on jo vanhuuden vaivoja, kissan ruokavalio kannattaa suunnitella yhdessä eläinlääkärin kanssa. Katso lisää vinkkejä ikääntyvän kissan ruokintaan.

Neva Masquerade kissarotu PrimaCat

 

Sterilointi ja kastrointi vähentäväT kissan energiantarvetta

Steriloidulle tai kastroidulle kissalle on hyvä valita leikatulle kissalle suunniteltu kissanruoka, jossa on sopivan matala rasvapitoisuus ja leikatun kissan tarpeisiin optimoitu mineraalikoostumus. Kissan leikkauttaminen altistaa lihomiselle, sillä kissan vähentynyt hormonitoiminta laskee kissan energiantarvetta.

Hyvä valinta kissan pääruuaksi on runsaasti lihaa sisältävä märkäruoka, kuten steriloiduille kissoille suunnitellut PrimaCat Classic -kissanruuat. Kissan riittävästä nesteytyksestä on huolehdittava, sillä sterilointi ja kastrointi voivat lisätä virtsatievaivojen riskiä.

Lue lisää leikatun kissan ruokinnasta.

Oikeanlainen ruoka sisäkissalle

Sisäkissan ruokinnassa olennaista on erityisesti kissanruuan lihaisuus ja sopiva rasvapitoisuus etenkin, jos kissa ei ole kovin aktiivinen. Painonhallinnan tueksi sisäkissalle voi tarjota monenlaisia virikkeitä, jotka auttavat pitämään kissan aktiivisena. Lue vinkkimme kissan virikkeelliseen elämään.

Kissanruuan laadulla on suuri merkitys ylipainoisen kissan ruokinnassa

Kissan ylipainoon kannattaa aina puuttua, sillä ylipaino lisää monien sairauksien riskiä ja voi pahimmillaan lyhentää kissan elinikää. Tärkeintä ylipainoisen kissan ruokinnassa on proteiinipitoinen, lihaisa ruokavalio ja hiilihydraattien välttäminen.

Useimmiten kissat syövät vain sen verran kuin tarvitsevat ja lopettavat syömisen, kun ovat kylläisiä. Kissan elimistö ei kuitenkaan hyödynnä hiilihydraatteja, ja tullakseen kylläiseksi kissa saattaa joutua syömään hiilihydraattipitoista kissanruokaa huomattavasti enemmän kuin runsaasti proteiineja sisältävää ruokaa.

Lue, miten voit tunnistaa kissan ylipainon ja miten onnistua kissan laihduttamisessa.

Sairaudet ja allergiat voivat vaatia erikoisruokavalion

Jotkin sairaudet edellyttävät tietynlaista erikoisruokavaliota, ja myös allergiat voivat rajoittaa kissan ruokintaa. Sairaan tai allergisen kissan ruokavalio suunnitellaan aina yhdessä eläinlääkärin kanssa.

PrimaCat kissa ja kissanruoka

 

hyvä kissanruoka on maistuvaa

Tunne kissasi makumieltymykset! Kissan makunystyröitä voi olla vaikea miellyttää, ja maistuvuus onkin yksi tärkeimmistä kissanruuan valintakriteereistä. Jotkut kissat ovat persoja kaikelle ruualle, kun taas toiset saattavat suostua syömään vain yhtä tai muutamaa ruokaa. Mitä tehdä, jos kissa ei syö? Lue PrimaCatin vinkit!

Moni kissanomistaja on kokenut sen hetken, kun kissa vilkaisee ruokakuppiin nenänvarttaan pitkin ja kieltäytyy syömästä. Etenkin uusi ruoka voi epäilyttää kissaa, mutta kissan ruuan vaihtaminen on täysin mahdollista. Lue neuvojamme kissan ruuan vaihtamiseen.

Sopivan kissanruuan valintaa helpottaa, kun tunnet oman kissasi suosikkiruuat ja -maut. PrimaCat Classic -märkäruuista löydät useita makuvaihtoehtoja joko herkullisessa kastikkeessa tai mehevässä hyytelössä. Vertaile kissanruokia ja löydä kissallesi paras kissanruoka PrimaCatin valikoimasta!

Laadukasta kissanruokaa marketista

Hyvä kissanruoka vastaa kissan luontaiseen ravinnontarpeeseen. Tämä tarkoittaa muun muassa sitä, että kissan ruoka on lihapitoista, sokeroimatonta ja siinä on maltillisesti tai ei lainkaan kasvikunnan tuotteita. 

Tiesitkö, että PrimaCatin kissanruuat sisältävät aina runsaasti lihaa eivätkä koskaan vehnää tai lisättyä sokeria? Lue lisää PrimaCat-kissanruuista.

Me PrimaCatilla haluamme varmistaa, että jokaisella kissalla on mahdollisuus saada laadukasta ravintoa, joka tekee sille hyvää. Siksi kissanruokamme löytyvät tavallisista ruokakaupoista ja marketeista, jolloin ne ovat jokaisen kissanomistajan helposti ostettavissa. Tutustu jälleenmyyjiimme.

Haluatko lisää kissamaista luettavaa?

Tilaa uutiskirjeemme ja nautiskelet kiinnostavasta kissatiedosta myös jatkossa!