PrimaCat kuinka löytää oikea ruoka kissalle

Kuinka löydän oikean ruoan kissalleni?

Kun etsit sopivaa ruokaa kissallesi, huomioi ainakin nämä seikat:

  • Kissan ikä 
  • Aktiivisuus
  • Onko kissa steriloitu tai kastroitu 
  • Onko kissa sisä- vai ulkokissa
  • Kissan lihavuusaste eli onko kissa ylipainoinen tai liian laiha
  • Kissan omat makumieltymykset
  • Mahdolliset allergiat ja sairaudet

Paras tapa sopivan kissanruoan löytämiseen on kokeilla eri ruokia ja tarkkailla kissan kuntoa. Kissa totutetaan uusiin ruokiin asteittain ilman paastottamista. Kissan ruokinnassa tärkeintä on ruoan terveellisyys ja monipuolisuus sekä se, että ruokavalio vastaa kissan luontaisiin ravitsemustarpeisiin. Suosittelemme myös varmistamaan, että suurin osa kissasi saamasta ruoasta on täysravintoa. Tutustu täys- ja täydennysravinnon eroihin. Tämä artikkeli antaa vinkkejä, kuinka valita sopivin kissanruoka omalle kissalle.

Kissanpentu tarvitsee enemmän energiaa kuin aikuinen kissa

Kasvavan kissanpennun ruoan täytyy sisältää runsaasti energiaa ja tasapainotetut ravintoaineet, jotta kissanpentu saa riittävästi proteiinia, rasvaa sekä tärkeitä vitamiineja ja kivennäisaineita kasvunsa tueksi. PrimaCat Kanaa pennuille ja emokissoille -kuivaruoka sopii erinomaisesti sekä kissanpennuille että tiineille ja imettäville kissoille.

Lue ohjeemme kissanpennun ruokintaan.

Seniorikissalle runsaasti laadukkaita proteiininlähteitä

Ikääntyvän kissan ruokinnassa on hyvin tärkeää huomioida kissan yksilölliset tarpeet ja tarjota kissalle laadukasta, lihaisaa ruokaa, joka tukee vanhan kissan nesteensaantia. Jos seniorikissalla on jo vanhuuden vaivoja, kissan ruokavalio kannattaa suunnitella yhdessä eläinlääkärin kanssa.

Sterilointi ja kastrointi vähentävän kissan energiantarvetta

Steriloidulle tai kastroidulle kissalle kannattaa valita leikatulle kissalle suunniteltu kissanruoka, jossa on sopivan matala rasvapitoisuus ja leikatun kissan tarpeisiin optimoitu mineraalikoostumus. Kissan leikkauttaminen altistaa lihomiselle, sillä kissan vähentynyt hormonitoiminta laskee kissan energiantarvetta. Myös kissan riittävästä nesteytyksestä on huolehdittava, sillä sterilointi ja kastrointi voivat lisätä virtsatievaivojen riskiä. Lue lisää leikatun kissan ruokinnasta.

Oikeanlainen ruoka sisäkissalle

Sisäkissan ruokinnassa olennaista on erityisesti kissanruoan lihaisuus ja sopiva rasvapitoisuus etenkin, jos kissa ei ole kovin aktiivinen. Painonhallinnan tueksi sisäkissalle voi tarjota monenlaisia virikkeitä, jotka auttavat pitämään kissan aktiivisena. Lue vinkkimme kissan virikkeelliseen elämään.

Ruoan laadulla on suuri merkitys ylipainoisen kissan ruokinnassa

Kissan ylipainoon kannattaa aina puuttua, sillä ylipaino lisää monien sairauksien riskiä ja voi pahimmillaan lyhentää kissan elinikää. Tärkeintä ylipainoisen kissan ruokinnassa on proteiinipitoinen, lihaisa ruokavalio ja hiilihydraattien välttäminen. Useimmiten kissat syövät vain sen verran kuin tarvitsevat ja lopettavat syömisen, kun ovat kylläisiä. Kissan elimistö ei kuitenkaan hyödynnä hiilihydraatteja, ja tullakseen kylläiseksi kissa saattaa joutua syömään hiilihydraattipitoista kissanruokaa huomattavasti enemmän kuin runsaasti proteiineja sisältävää ruokaa.

Lue, miten voit tunnistaa kissan ylipainon ja miten onnistua kissan laihduttamisessa.

Sairaudet ja allergiat voivat vaatia erikoisruokavalion

Jotkin sairaudet edellyttävät tietynlaista erikoisruokavaliota, ja myös allergiat voivat rajoittaa kissan ruokintaa. Sairaan tai allergisen kissan ruokavalio suunnitellaan aina yhdessä eläinlääkärin kanssa.

 

Tunne kissasi makumieltymykset

Kaksi bengalikissaa

Kissan makunystyröitä voi olla vaikea miellyttää, ja maistuvuus onkin yksi tärkeimmistä kissanruoan valintakriteereistä. Jotkin kissat ovat persoja kaikelle ruoalle, kun taas toiset saattavat suostua syömään vain yhtä tai muutamaa ruokaa. Tutustu nirson kissan ruokintaan.

Moni kissanomistaja on kokenut sen hetken, kun kissa vilkaisee ruokakuppiin nenänvarttaan pitkin ja kieltäytyy syömästä. Etenkin uusi ruoka voi epäilyttää kissaa, mutta kissan ruoan vaihtaminen on täysin mahdollista. Lue neuvojamme kissan ruoan vaihtamiseen.

 

 

 

Sopivan kissanruoan valintaa helpottaa, kun tunnet oman kissasi suosikkiruoat ja -maut. PrimaCat Classic -märkäruoista löydät useita makuvaihtoehtoja joko herkullisessa kastikkeessa tai mehevässä hyytelössä. Vertaile kissanruokia ja löydä kissallesi paras kissanruoka PrimaCatin valikoimasta!

 

Laadukasta kissanruokaa marketista

Kissanruoan valinnassa on tärkeintä varmistaa, että ruoka vastaa kissan luontaiseen ravinnontarpeeseen. PrimaCat-kissanruoat sisältävät aina runsaasti lihaa eivätkä koskaan vehnää tai lisättyä sokeria.

Me PrimaCatilla haluamme varmistaa, että jokaisella kissalla on mahdollisuus saada laadukasta ravintoa, joka tekee sille hyvää. Siksi kissanruokamme löytyvät tavallisista ruokakaupoista ja marketeista, jolloin ne ovat jokaisen kissanomistajan helposti ostettavissa. Tutustu jälleenmyyjiimme.

Haluatko lisää kissamaista luettavaa?

Tilaa uutiskirjeemme ja nautiskelet kiinnostavasta kissatiedosta myös jatkossa!