Bengalikissa

Nirson kissan ruokinta

Onko kissasi nirso?

Kissoja pidetään nirsoina ja valikoivina ruokailijoina. Usein kyse on kuitenkin tottumuksesta, sillä uudet tuoksut ja maut voivat tuntua kissasta aluksi epäilyttäviltä. Nirsoilun takana voi olla myös useita muita syitä. Lue, mistä kissan nirsoilu voi johtua.

Kissa on generalistinen petoeläin, eli luonnossa kissa sopeutuu elinympäristöstään saatavaan ravintoon ja syö monipuolisesti eri proteiininlähteitä. Kissoilla on kuitenkin omat makumieltymyksensä, joiden tunteminen voi helpottaa nirson kissan ruokintaa. Tutustu kissan lajityypilliseen ruokavalioon.

Kissan ruokinnassa vaihtelu ja monipuolisuus on tärkeää, minkä vuoksi kissa on hyvä totuttaa syömään monenlaisia ruokia jo pentunaMonipuolinen ruokavalio auttaa ehkäisemään erilaisilta puutostiloilta ja varmistaa, että kissa saa kaikki tarvitsemansa vitamiinit sekä kivennäis- ja hivenaineet hyvinvointinsa tueksi.

Kissan tottuminen uuteen ruokaan voi viedä aikaa ja vaatii kissanomistajalta sekä kärsivällisyyttä että suunnitelmallisuutta. Katso ohjeemme, kuinka voit opettaa kissasi syömään uutta kissanruokaa.

 
Muista nämä nirson kissan ruokinnassa

Älä pakota kissaa syömään uutta ruokaa pitämällä kissaa nälässä. Kissan elimistö ei kestä paastoamista, vaan pysyviä vaurioita voi syntyä jo reilun vuorokauden syömättömyyden jälkeen.

Vaikka uusi ruoka maistuisi kissalle heti, tee ruoan vaihdos silti vähitellen. Kissan ruoansulatus on herkkä, ja liian nopea ruokavalion muutos voi sekoittaa kissan vatsan.

Jos kissallesi maistuu paremmin kuivaruoka kuin märkäruoka, muista huolehtia kissan riittävästä nesteensaannista. PrimaCatin Soup- ja Fillets-täydennysravinnot sopivat erinomaisesti tukemaan kissan veden juontia.

Lue lisää täys- ja täydennysravinnon eroista sekä vinkkimme, miten kissaa voi houkutella syömään märkäruokaa.

Muista maltti etenkin, jos olet ruokkinut kissaasi runsaasti viljoja tai lisättyä sokeria sisältävällä hiilihydraattipitoisella ruoalla. Vaikka kissa ei tarvitse hiilihydraatteja, etenkään sokereita, se tulee niistä helposti riippuvaiseksi. Tällöin kissan tottuminen sokerittomaan ruokaan voi kestää tavallista kauemmin.
 

Haluatko lisää kissamaista luettavaa?

Tilaa uutiskirjeemme ja nautiskelet kiinnostavasta kissatiedosta myös jatkossa!