PrimaCat onnistunut kissanruoan vaihto

Miten saada kissa syömään uutta ruokaa?

Kissa voi olla ruokansa suhteen kovin valikoiva. Tämä saakin monen kissanomistajan pohtimaan, miten saada kissa syömään uutta ruokaa. Kissat tottuvat helposti tietynlaiseen ruokaan, minkä vuoksi kissan ruokavalion muuttaminen voi olla hankalaa. Esimerkiksi kissanruuan vaihtaminen sokeroidusta ruuasta sokerittomaan voi vaatia kissanomistajalta paljonkin kärsivällisyyttä.

Lue tästä artikkelista vinkkimme, miten saada kissa syömään uutta ruokaa.

Miten saada kissa syömään uutta ruokaa? PrimaCat

 

Kolme askelta onnistuneeseen kissanruuan vaihtoon

1. Uutta ja vanhaa ruokaa rinnakkain: Tarjoa 1–2 päivän ajan pieni annos uutta kissanruokaa vanhan ruuan rinnalla omassa kupissaan. Näin kissa tottuu uuden ruuan tuoksuun ja voi halutessaan maistaa sitä.

2. Uutta ja vanhaa ruokaa sekaisin: Sekoita seuraavaksi uutta ja vanhaa ruokaa samaan kuppiin. Laita alussa uutta ruokaa noin 1/5, ja lisää uuden ruuan määrää asteittain seuraavina päivinä.

3. Kokonaan uutta ruokaa: Noin viikon kuluttua voit tarjota pelkästään uutta ruokaa, jos kissa on oppinut syömään sitä yhdessä vanhan ruuan kanssa. Jos kissa ei ole vielä tottunut uuteen ruokaan, jatka sekoituksen tarjoamista ja kokeile antaa pelkästään uutta ruokaa myöhemmin uudelleen.

Jos kissasi on herkkävatsainen, muista edetä riittävän hitaasti. Liian nopea ruokavalion muutos voi aiheuttaa kissalle vatsavaivoja. Lue lisää kissan yleisimmistä vatsavaivoista ja herkkävatsaisen kissan ruokinnasta.

Vinkkejä, miten saada kissa syömään uutta ruokaa

  • Lisää ruuan sekaan muutamia kissasi suosimia herkkupaloja tai raksuja.
  • Käytä sekoituksessa lisänä esimerkiksi jauhelihaa tai muuta raakaruokaa. Luuttoman jauhelihan voi myös kypsentää.
  • Anna ruuan lämmetä huoneenlämmössä. Kissa ei välttämättä halua syödä kylmää ruokaa.
  • Jätä ruoka kuppiin odottamaan, vaikka kissa ei heti haluaisi syödä sitä. Kissa saattaa tulla maistamaan ruokaa myöhemmin.
  • Useimmiten kissat eivät halua syödä märkä- ja kuivaruokaa sekaisin, mutta voit kuitenkin kokeilla uuden ruuan yhdistämistä joko tuttuun märkäruokaan tai raksuihin.
  • Lorauta ruuan päälle hieman lientä tonnikalapurkista.

Muistathan, että kissaa ei saa koskaan paastottaa. Jo vuorokauden syömättömyys voi aiheuttaa vakavia vaurioita kissan elimistölle. Lue lisää vinkkejämme kissan käytännön ruokintaan.

Oletko jo tutustunut PrimaCatin houkutteleviin kissan herkkuihin? Lue lisää tuotteista ja katso ohjeet kissan herkkujen käyttöön.

Kissa on luonnostaan valikoiva ruokailija

Kissan lajinmukaiseen käyttäytymiseen kuuluu epäilevä suhtautuminen uusiin ruokiin, koska kissa ei voi olla täysin varma oudolta tuoksuvan ruuan turvallisuudesta. Tämä luontainen kissojen piirre ei lainkaan helpota ongelmaa, miten saada kissa syömään uusia ruokia ja kokeilemaan eri makuja.

Jos kotonasi temmeltää kissanpentu, muista tarjota pennulle pienestä asti erilaisia ruokia ja koostumuksia. Anna pennun maistella esimerkiksi erimakuisia märkäruokia ja raksuja sekä lihaa ja kalaa. Lue lisää kissanpennun ruokinnasta.

Onko kissasi huono syömään? Katso PrimaCatin keinot kissan ruokahalun parantamiseen.

Yllättävän moniin kissanruokiin on lisätty sokeria, joka on kissalle tarpeetonta ja saattaa jopa heikentää kissan kokonaisvaltaista hyvinvointia. Siksi kissalle ei ole hyväksi tottua sokeroituun ruokaan. Lue vinkkimme, miten löydät kaupan hyllystä mahdollisimman laadukkaan ruuan kissallesi.

PrimaCatin kissanruuat sisältävät aina runsaasti lihaa eivätkä koskaan vehnää tai lisättyä sokeria. Tutustu viljattomiin PrimaCat Classic -märkäruokiin.
 

Haluatko lisää kissamaista luettavaa?

Tilaa uutiskirjeemme ja nautiskelet kiinnostavasta kissatiedosta myös jatkossa!