Persialainen

Persialainen

Kuva: Marika Lahti

Persialainen on yksi maailman vanhimmista kissaroduista. Persialaisen luonne on tyyni ja rauhallinen. Se on sosiaalinen kissa, joka kiintyy omistajaansa syvästi. Persialaisella on pitkä, tiheä ja silkkimäinen turkki, jota tulee kammata, harjata ja pestä säännöllisesti. Tutustu esimerkiksi PrimaCat Lohta aikuisille sisäkissoille -kuivaruokaan, jonka Omega-rasvahapot edistävät kissan turkin hyvinvointia.

Persialainen rakastaa rauhaa, mutta viihtyy kuitenkin leikkisän luonteensa vuoksi hyvin myös lasten kanssa. Järjestä persialaisellesi siis rauhallisia paikkoja asuntoon, esimerkiksi laittamalla kissalle petejä tai pahvilaatikoita kaappien päälle tai vaikka sängyn alle. Aktivoi persialaisen leikkisää luonnetta erilaisilla saalistusleikeillä, kuten piilottamalla herkkuja ympäri asuntoa.

Persialainen hyväksyy myös muut eläimet hyvin. Lue vinkkimme kissojen tutustuttamiseen. Persialainen vaatii paljon huomiota, mutta ääntelee vain harvoin pehmeällä äänellään. Tutustu artikkeliimme kissojen elekielestä ja viestinnästä.

Katso myös persialaisesta polveutunut neva masquerade.

Tyypillisiä tuntomerkkejä:

  • keskikokoinen tai isohko
  • iso ja pyöreä pää sekä suuret ja pyöreät silmät
  • erittäin pitkä ja paksu turkki

 

Lue lisää rodusta: Persialaiskissat ry