Pyhä birma

Pyhä Birma

Pyhä Birma on vanha rotu, jonka tarkkaa perimää ei tiedetä - itämainen mystisyys huokuukin birman kauniista olemuksesta. Birma on utelias kissa, joka tutustuu mielellään kaikenlaiseen uuteen. Birman omistajan kannattaakin varmistaa, ettei kissa pääse asunnon vaarallisiin paikkoihin, esimerkiksi sulkemalla pesukoneen luukun.

Pyhän Birman turkkia kannattaa harjata viikoittain ja sen turkki tulisi pestä kerran pari vuodessa. Lisäksi oikea ruokavalio edistää kissan karvojen kulkeutumista suoliston läpi. Kokeile esimerkiksi Viljatonta PrimaCat Kalkkunaa -kuivaruokaa, joka sisältää mm. psylliumkuituja, jotka edesauttavat ruoansulatuksen toimintaa ja ehkäisevät ikävien karvapallojen muodostumista.

Pyhä Birmaa kuvaillaan rauhalliseksi, lempeäksi ja lojaaliksi luonteeksi ja uteliaan luonteensa vuoksi sopeutuu helposti uusiin paikkoihin ja tilanteisiin. Pyhä Birma on myös leikkisä, eikä "koiramaisesti" leluja noutava Pyhä Birma ole lainkaan erikoinen ilmestys. Tutustu erilaisiin kissan aktivointitapoihin. Pyhä Birma sopii hyvin myös isompiin perheisiin tai muiden lemmikkien seuraksi. Lue vinkkimme kissojen tutustuttamiseen.

 

Tyypillisiä tuntomerkkejä:

  • syvänsiniset, ovaalinmuotoiset silmät
  • pitkähkö, vaalea karva ja tumma ”maski” kasvoissa
  • keskipituinen sulanmuotoinen häntä

Lue lisää: Pyhä Birman Kissa ry