Don sfinx

Don sfinx

Don sfinx on karvaton kissarotu, joka on peräisin Venäjältä. Rodulla on kolme eri astetta karvattomuudesta: karvaton Hairless, erittäin lyhyt karvainen Flock sekä yleensä koko kehon peittävä turkki Brush. Don sfinxin saattaa sekoittaa helposti siitä polveutuvaan peterbaldiin

Karvattoman don sfinxin iho sekä korvat ja kynnet kaipaavat säännöllistä pesua, sillä se rasvoittuu helposti. Rotu ei myöskään sovi ulkokissaksi, sillä karvapeitteen puuttumisen vuoksi rodun edustajat eivät pysty säätelemään kehon lämpötilaa. Suomen kylmillä talvilla matkustaessa kannattaakin don sfinxit pukea esimerkiksi villapaitaan, jotta niiden ruuminlämpö pysyy vakaana. Voit myös tehdä don sfinxille lämpimiä petipaikkoja ympäri asuntoa, joihin se voi käpertyä kylmemmillä säillä.

Don sfinxit ovat uteliaita ja aktiivisia kissoja ja kaipaavat erilaisia virikkeitä joko ihmispalvelijalta tai kissakavereilta. Rotu tuleekin toimeen mainiosti muiden lemmikkien kanssa. Lue vinkkimme kissojen tutustuttamiseen toisiinsa. Don sfinxit ovat myös älykkäitä, lämminluonteisia ja omistautuvat omistajilleen. 

Tyypillisiä tuntomerkkejä:

  • karvaton
  • pienikokoinen
  • pienehköt, syvällä päässä olevat silmät

 

Lisätietoa: Sfinxit ry