Ellen Jokikunnaksen Vokko-kissalle maistuu PrimaCat-kissanruoka

Ellen Jokikunnas: "Kissojen hyvinvointi on kaikkein tärkeintä"

Lemmikit ovat juontaja Ellen Jokikunnakselle tärkeitä perheenjäseniä, ja siksi niiden hyvinvoinnista huolehtiminen nousee prioriteettilistalla korkealle.

Kissojen ruokinnan taitolajissa Ellenin kumppanina on PrimaCat, johon Ellen on luottanut jo vuosia.

Kuivaruokanappulat rapisevat ruokakuppiin Ellen Jokikunnaksen keittiössä, ja pian pehmeiden tassujen ääni lähestyy pitkin lattiaa. Keittiön tasolle hyppää leopardikuvioinen bengalinkissa Vokko. Pian perästä seuraa punaturkkinen maatiaiskissa Pippa vähintään yhtä ketterästi. ”Arvasin, että ruoan tuoksu houkuttelee molemmat pian piiloistaan. PrimaCat ei koskaan seiso meillä kupissa pitkään”, Ellen nauraa.

 

Tuoksu on houkutellut paikalle myös perheen tanskandogin Reinon, jolle PrimaCatin kuivaruokanappulat ovat yllättäen tuttuja oman ruoan maistuvuuden parantajana. ”Jos Reino ei meinaa syödä ruokaansa, lisään PrimaCatin nappuloita ’nonparelleiksi’ Reinon annokseen, ja ruoka häviää saman tien”, selventää Ellen. Nappuloihin lisätty tuore liha toimii maistuvuuden lisääjänä näemmä myös koirille.

PrimaCat on ollut Ellenin kissojen luottoruokaa jo useamman vuoden. Kun bengali Vokko oli saapumassa perheeseen, Ellenin kiinnostus kissanruoan ravintoarvoja kohtaan kasvoi. Bengalin perimästä löytyy pientä villikissaa, joten rodulle on erityisen tärkeää saada lajinmukaista, paljon eläinproteiinia sisältävää ravintoa. Maatiaiskissan suolisto sulattaa lisäksi bengalia paremmin hiilihydraatteja, sillä se on sopeutunut elämään ihmisen rinnalla pidempään kuin viidakkokissasta polveutuva rotu. Pippa on koko ikänsä ollut kaikkiruokainen, joten vasta elopainon kertyminen havahdutti miettimään ruokintaa tarkemmin myös Pipan kohdalla.

Ellen Jokikunnas ja kissa PrimaCat

”Aloin tutkia ruokien pakkausselosteita, ja yllätyin, kuinka monessa ruoassa on kissalle tarpeettomia ainesosia, kuten vehnää ja sokeria. Ilokseni löysin kuitenkin PrimaCatin, jonka lihapitoisuus oli korkea, ja se on vieläpä saatavilla tavallisesta ruokakaupasta erikoisliikkeiden sijaan”, Ellen kertoo.

Helppouden lisäksi PrimaCatissa kiinnosti laaja valikoima sekä erinomainen hinta-laatu-suhde. ”Hinta ei välttämättä ole kissanruokahyllyn halvin, mutta tiedän, että ruokkimalla kissojani laadukkaasti, säästyn tulevaisuudessa monelta surulta ja lääkärikululta.”

Ruoan vaihto terveellisempään voi joskus vaatia omistajalta luovaa ajattelua, kun kissa täytyy totuttaa uuteen ruokaan. Ellen vaihtoi Pipan vanhaa ruokaa pikkuhiljaa PrimaCatiin lisäämällä sitä ensin vanhan ruoan sekaan, kunnes Pippa söi uutta ruokaa hyvällä halulla. ”Jouduin kattamaan välillä melkoisen PrimaCat-buffetin, jotta löytyi ruoka, jota Pippa söi totutellessaan sokerittomaan ruokaan. Tiedän kissanomistajakollegoja, joilla on varsinainen temppuarmeija tukenaan kissan ruokinnassa. Se on välillä haastavaa, mutta onneksi löytyy PrimaCatin kaltaisia asiantuntijoita, jotka ymmärtävät ongelman ja tarjoavat tukea. Laajasta valikoimasta löytyvät sopivat tuotteet tilanteeseen kuin tilanteeseen”, Ellen kiittää. Ellen koki PrimaCatiin siirtymisen helpoksi myös Riskittömän kokeilun ansiosta. ”PrimaCatilla on onneksi tyytyväisyys- ja laatutakuu, joka kattaa myös sen, jos ruoka ei yksinkertaisesti maistu kissalle.”

Karvanakeiksi lemmikkejään kutsuva Ellen jakaa sosiaalisen median kanavissaan paljon sisältöä perheen karvaisista jäsenistä. Erityisen suosittuja ovat olleet Vokon keväällä 2020 synnyttämät kissanpennut, joita tuli maailmaan kerralla viisi. ”Pennut pelastivat meidän koronakevään! Oli elämys seurata pienten bengalien kasvua ja touhuamista, ja totta kai niiden hyvinvoinnin varmistaminen oli meille ensisijaisen tärkeää. Pennut saivat äidinmaidon jälkeen PrimaCatin penturuokaa, ja monessa uudessa kodissa on jatkettu PrimaCatin syöttämistä pentuajan jälkeen.”

Ellen Jokikunnas bengali kissanpennut

”Vokon urospennut ovat tällä hetkellä ehkä Suomen suurimmat bengalit, yli seitsemänkiloisia, lihaksikkaita jättiläisiä kaikki kolme. Ruoan maistuvuudessa ei ainakaan ole ollut ongelmaa,” Ellen naurahtaa.

Eläinten hyvinvointi on tärkeää Ellenille myös muiden kuin omien lemmikkien kohdalla. PrimaCat on panostanut hyväntekeväisyystyöhön jo yli kymmenen vuotta. Jokainen ostettu tuote kasvattaa hyväntekeväisyyspottia, joka lahjoitetaan vuosittain kotimaiseen eläintensuojelutyöhön. ”Olin jo päätynyt käyttämään PrimaCatia ennen kuin tajusin pakkauksessa maininnan hyväntekeväisyystyöstä. Se, että joku brändi sitoutuu eläintensuojelutyöhön tässä mittakaavassa, on jo itsessään hyvä syy käyttää PrimaCatia”, Ellen vinkkaa.

"Se, että joku brändi sitoutuu eläintensuojelutyöhön tässä mittakaavassa, on jo itsessään hyvä syy käyttää PrimaCatia.”

Ruokakuppi on tyhjentynyt jo aikaa sitten ja Pippa suunnannut omiin oloihinsa, mutta Vokko nauttii keittiössä vielä seurasta ja rapsutuksista. ”Näen päivittäin kissoista, että ne ovat aktiivisia ja seurallisia, ja niiden turkit kiiltävät. Tulee omistajana turvallinen tunne siitä, että ruokin kissoja oikeanlaisella ravinnolla. Tiedän, että heillä on kaikki hyvin, ja se on kaikkein tärkeintä”, sanoo Ellen. Vokon kehräystä kuunnellessa se on helppo uskoa.

PrimaCat tyytyväisyystakuu kissanruoka

Kokeile riskittä!

Uuteen, terveelliseen kissanruokaan totuttelu ole aina helppoa. Voit kuitenkin kokeilla PrimaCat-tuotteita riskittä, sillä tuotteillamme on 100 prosenttinen laatu- ja tyytyväisyystakuu. Hyvitämme ostamasi tuotteen, mikäli emme onnistuneet miellyttämään kissasi makunystyröitä. Tavoitteenamme on hyvinvoiva kissa, ja tyytyväinen omistaja!

Kissanruoat jokaiseen makuun

PrimaCat-tuotteista voit tarjota kissallesi sen luontaisen ravinnontarpeen mukaista ja taatusti maistuvaa ruokaa jokaisella aterialla. Kunnioitamme aidosti kissojen luontoa ja hyvinvointia; PrimaCat-tuotteet sisältävät aina runsaasti lihaa eikä lainkaan vehnää tai lisättyä sokeria. Sarjassa on saatavilla myös täysin viljattomia vaihtoehtoja, jotka voivat sopia erityisesti herkkävatsaisille kissoille.

PrimaCat kissanruoka pakkaukset

Haluatko lisää kissamaista luettavaa?

Tilaa uutiskirjeemme ja nautiskelet kiinnostavasta kissatiedosta myös jatkossa!