PrimaCat kattsand

Underlätta vardagen med kattsand

Kattsandens viktigaste kvalitetsindikator är att katten mår bra och gör sina behov i kattlådan. Det är inte alltid enkelt att hitta rätt sand för sin katt, vilket kan överraska även den erfarna kattägaren.

Vi på PrimaCat vill förbättra vardagen för både katter och kattägare genom att erbjuda högklassig kattsand som är lätt att städa. Läs våra tips om hur du kan underlätta din vardag med kattsand.

KLUMPBILDANDE KATTSAND ÄR LÄTT ATT STÄDA

När kattsanden har god absorptionsförmåga och klumpar sig kan efterlämningarna städas bort från lådan. Kattsanden som klumpar sig väl har en längre bytesfrekvens än kattsanden som inte klumpar sig, man behöver inte byta sanden lika ofta. Därför har PrimaCat-sortimentet endast mycket absorberande kattsand som klumpar sig väl.

Genom att välja den nästan dammfria och finkorniga kattsanden säkerställer du att damm inte irriterar kattens lungor. Rengöring av kattlådan med dammfri kattsand är renlig och behaglig även för ägaren. Dessutom är det bra att alltid försäkra sig om att sanden inte skadar kattens tassar och därmed gör toalettbesök till en obehaglig upplevelse. Därför faller finkornig kattsand ofta katter i smaken, eftersom det känns trevligt under tassarna.

Om katten inte tycker om sandens konsistens är det möjligt att den gör sina behov utanför lådan. Ifall katten gör sina behov utanför lådan lönar det sig att kontrollera om kattlådan är ren och väl placerad samt kontrollera sandens kvalité. Kontakta din veterinär vid behov för att utesluta urinvägsproblem. 

HÅLLBAR NYHET MED HÖG ABSORPTIONSFÖRMÅGA

En helt ny kvalitetsklass har anlänt till vårt kattsandsortiment! Det nya PrimaCat Ultra Compact-kattsandsortimentet av 100-procentig naturlera har utvecklats med kattens bästa i åtanke. 

NATURLIG KATTSAND

Naturlera, eller grå natriumbentonit, har hög absorptionsförmåga och binder de obehagliga lukterna effektivt. Dessutom är sanden enkel att rengöra, eftersom den klumpar sig utmärkt, bytesfrekvensen minskar. Natriumbentonit är naturligt antibakteriellt och dess kompakta granulatstorlek gör vår nya sand till och med 99,8 % dammfri.

Ultra Compact-sand finns tillgänglig både oparfymerad och med en behagligt mild vaniljdoft. Sanden är förpackad i en helt återvinningsbar sjulitersförpackning av papp som är enkel att bära hem från affären tack vare sitt solida handtag. Eftersom förpackningen är en låda, går det även enkelt att stapla förpackningarna och förvara dem hemma. PrimaCats högklassiga kattsand liksom all vår kattmat, finns tillgänglig bekvämt i dagligvaruaffärer.

FEM TIPS FÖR ATT UNDERLÄTTA VARDAGEN MED KATTSAND

1.    Välj finkornig och klumpbildande sand som inte fastnar på tassarna och därmed inte sprider sig runtom i hemmet.
2.    Kontrollera att det är tillräckligt med sand i lådan. Så behöver du inte skrapa bort efterlämningarna ur lådbotten. Sandlådan bör ha minst 7 cm kattsand.
3.    Det kan finnas skillnader mellan olika sandspadar! Använd alltså en kattsandsspade som passar den sandtyp du valt.
4.    Om lukten från sandlådan stör dig kan du använda parfymerad kattsand. Den nya PrimaCat Ultra Compact-kattsanden finns tillgänglig med en behagligt mild vaniljdoft. Du kan även använda oparfymerad och parfymerad sand blandade i ett 50/50-förhållande.

5.    Du kan underlätta rengöringen av kattlådan genom att skaffa en lufttät soptunna där avföringen enkelt kan samlas. Sådana soptunnorna förhindrar de obehagliga lukterna att släppas ut.