Bengalikissa tuolin alla

Ojenna auttava tassu!

Kissojen hyvinvointi on meille PrimaCatilla kaiken toiminnan lähtökohta. Lue lisää tekemästämme hyväntekeväisyydestä. PrimaCat on myös Pirkanmaan eläinsuojeluyhdistys, PESU ry:n pääsponsori. Yhteistyö PESU:n kanssa alkoi jo vuonna 2010, ja tuemme yhdistystä vuosittain niin ruoka- kuin rahalahjoituksin. Etsimme myös kodittomille kissoille koteja yhdessä PESU:n kanssa Facebookin kautta toimivan Tartu Tassuun! Kissalle Koti –kampanjan kautta. Haluaisitko sinäkin tukea PESU ry:n toimintaa? Tässä artikkelissa kerromme tavoista, joilla voit tehdä hyvää.

Kuvia tavoista auttaa

 

RahalahjoituKSET

Helpoin ja nopein auttamistapa on rahalahjoitus. Pirkanmaan eläinsuojeluyhdistys PESU ry toimii täysin vapaaehtoisvoimin, joten apu on konkreettista. Jokainen lahjoitettu euro menee jonkun kodittoman eläimen hyväksi, sillä yhdistyksellä ei ole palkattua henkilökuntaa. Esimerkiksi vuonna 2020 yhdistys käytti noin 150 000 euroa kissojen eläinlääkärikuluihin. Kaikki lahjoitukset tulevat siis tarpeeseen!

Yhdenkin ihmisen lahjoittamalla pienellä summalla on suuri merkitys. Pelkästään Tampereella asuu yli 240 000 ihmistä (Tilastokeskus 2020), koko Pirkanmaalla huomattavasti enemmän. Jos esimerkiksi kolmasosa Tampereen väestöstä lahjoittaisi yhden euron, olisi kasassa jo 80 000 euroa. Lahjoitustavoista voit lukea lisää PESU:n sivuilta.

Oletko taitava käsistäsi? Haluatko auttaa taidoillasi PESU:a? 

Jos neulepuikot pysyvät käsissäsi, kotonasi hurisee ompelukone tai pidät nikkaroimisesta ja askartelusta, otamme ilolla vastaan myös käsityölahjoituksia ja muuta myyntikelpoista tavaraa. Niiden myynnillä keräämme varoja muun muassa erilaisissa tapahtumissa, kirpputoreilla ja huutokaupoissa. Jos nurkkiisi on kertynyt ylimääräistä, mutta ehjää ja puhdasta tavaraa, pääset niistä helposti eroon lahjoittamalla tavarat PESU:n kirppispöytiin. PESU:lta voi ostaa myös kannatustuotteita. 

Anna aikaasi

Voit antaa omaa aikaasi eläinten hyväksi osallistumalla yhdistyksen toimintaan, kuten kirppispöytien järjestelyyn, tapahtumien järjestämiseen tai eläinten kuljettamiseen esimerkiksi eläinlääkäriin. Jos haluat hyödyntää jotain erityistaitoasi PESU:n hyväksi, ota rohkeasti yhteyttä. Lue lisää monista tavoista olla mukana.

TARJOA tilapäiskoTI kodittomalle eläimelle

Voisitko majoittaa eläimen, kunnes sille löydetään pysyvä koti? PESU ry:lle tulevat eläimet ovat syystä tai toisesta jääneet kodittomaksi, ja ne kaikki sijoitetaan yhdistyksen perehdyttämiin tilapäiskoteihin. 

Tilapäiskodilla olisi hyvä olla:

  • Turvallinen, rauhallinen ja riittävän tilava asuintila hoitoeläimelle. 
  • Mahdollisten omien lemmikkien terveydenhuollon on oltava kunnossa.
  • Tarvittaessa hoitoeläimen eristysmahdollisuus. 
  • Kokemusta/tietoa eläinten kanssa toimimisesta. 
  • Kärsivällisyyttä ja tervettä järkeä sekä yhteistyökykyä niin eläinten kuin ihmisten kanssa.
  • Kohtuullinen tavoitettavuus puhelimitse. 
  • Aktiivisuutta tilanteen mukaan toimimisessa.

Tilapäiskodissa huolehditaan vastuullisesti eläimen hoidosta ja tarjotaan turvallinen, hyvä paikka asua. PESU:n eläimet tulevat monenlaisista lähtökodista. Esimerkiksi osa kodittomista kissoista on niin sanottuja populaatiokissoja, jotka eivät ole olleet ihmisen hoivissa elämänsä alusta asti. Lisäksi PESU:lle tulee kodinvaihtajia ja eläimiä löytöeläintalojen tai valvontaeläinlääkärin kautta. Yhdistys kustantaa eläinlääkäri- ja lääkekulut sekä avustaa tarpeen mukaan eläimen ruoka- ja tarvikekuluissa.

Lue lisää täältä ja jos kiinnostuit, ota yhteyttä [email protected].
 

RUOKA- JA TARVIKELAHJOITUKSET

PESU:n kodittomia eläimiä voit tukea lahjoittamalla kissan- ja koiranruokaa, kissanhiekkaa, leluja, purua ja muita kuivikkeita sekä heinää ja pellettiä jyrsijöille ja kaneille. 

 

 

Haluatko lisää kissamaista luettavaa?

Tilaa uutiskirjeemme ja nautiskelet kiinnostavasta kissatiedosta myös jatkossa!