PrimaCat kattsand

Bästa kattsandsvalen och städtips

Den bästa kattsanden är den sort som din katt gillar att använda. Därför är det viktigaste måttet på kattsandens kvalitet att katten trivs och använder kattlådan för sina behov. Dock är det inte alltid så enkelt att välja rätt kattsand för din katt, och svårigheten med att välja sand kan överraska även den mest erfarna kattägaren.

På PrimaCat vill vi förbättra vardagen för både katter och kattägare genom att erbjuda högkvalitativa och lättstädade kattsand. Läs våra tips om hur du hittar bästa kattsanden och hur du kan underlätta rutinerna med kattsand hemma.

PrimaCat kattsand med kattoalett

 

Bästa kattsanden klumpar sig ordentligt

När kattsand absorberar vätska och klumpar sig ordentligt, är det enkelt och snabbt att rengöra avfallet från kattlådan. Klumpande kattsand håller längre, så det finns ingen anledning att byta sand för ofta. Av denna anledning innehåller PrimaCats sortiment endast högabsorberande och klumpande kattsand.

PrimaCat erbjuder ett sortiment av kattsand som gör vardagen enklare för alla silkesmjuka tassar. Utforska våra produkter och hitta bästä kattsanden för din katt.

Den bästa kattsanden för din katts hälsa är så dammfri som möjligt. Att välja nästan dammfri och finmalen kattsand säkerställer att damm inte irriterar kattens lungor. Att rengöra dammfri kattsand är också en behaglig och prydlig uppgift för ägaren.

Se alltid till att sanden inte skadar kattens tassar, så att badrumsupplevelsen inte blir en obehaglig sådan. Katter föredrar typiskt mycket finmalen sand eftersom det känns bekvämt under känsliga tassar.

Om katten inte gillar sammansättningen av sanden, kan den göra sina behov utanför kattlådan. Om olyckor händer ofta, kontrollera renligheten och platsen för kattlådan, samt kvaliteten på kattsanden. Urinvägsproblem och andra hälsoproblem kan också få katten att urinera på fel platser. Kontakta en veterinär vid behov för att utesluta eventuella hälsoskäl. Läs mer om urinvägsproblem hos katter.

Sex tips för att underlätta den dagliga rutinen med kattsand

  1. Välj finmalen och välklumpande sand som inte fastnar i kattens tassar och därför inte stökar till golven.
  2. Se till att det finns ett tjockt lager sand i kattlådan. På detta sätt behöver avfall inte skrapas från botten av lådan. Kattlådan bör ha minst 7 cm kattsand.
  3. Rengör klumparna från lådan dagligen och lägg till ren sand så att ett cirka 7 cm tjockt lager sand upprätthålls i lådan.
  4. Även renskopor kan skilja sig åt! Använd därför en rengöringsskopa som passar den typ av sand du har valt. Olika typer av kattsand och pellets kan kräva olika skopor.
  5. Om lukten från kattlådan är besvärande kan bästä kattsanden för ditt hem vara parfymerad kattsand. PrimaCat erbjuder både oparfymerad och mildt parfymerad kattsand. Du kan också använda oparfymerad och parfymerad sand i en 50/50-blandning.
  6. Du kan göra rengöringen av sanden enklare med en lufttät kattsandsbehållare, vilket gör det enkelt att samla upp avfall. Behållaren håller obehagliga lukter väl inneslutna och minskar fint frekvensen av att behöva ta ut soporna.

Vet du hur man tränar en katt att använda kattlådan? Läs vår artikel om kattträning och vardagsfärdigheter. 

Att byta kattsand

Att hitta bästä kattsanden för din katt kommer ofta bara från att prova olika alternativ, eftersom katten kan ha en annan åsikt om bästä kattsanden än du. Katter kan vara kräsna med innehållet i sin kattlåda och kan vägra att göra sina behov om sanden byts ut helt och hållet på en gång. Vi rekommenderar att du byter kattsand gradvis så att katten får tid att vänja sig vid den nya sanden.

Börja sandbytet genom att strö ett tunt lager av ny sand ovanpå den gamla sanden. Lägg gradvis till mer ny sand i lådan vid rengöringar. När katten har vant sig vid den nya sanden kan du helt byta till den nya sanden.

PrimaCat kattsand sortiment paket bild

 

Parfymerad kattsand

Kattsand säljs parfymerad för att dölja obehagliga lukter. Men vissa katter undviker parfymerad sand, särskilt om den är ny och katten ännu inte vant sig vid den nya doften. Om doften av den parfymerade sanden känns för stark för din näsa eller det är en ny sand, kan du använda oparfymerad och parfymerad sand i en 50/50-blandning för att göra doften mildare.

Återvinning av kattsand

Kattsand och klumpar som rengörs från kattlådan bör inte kastas i toaletten, eftersom de kommer att blockera rören. Ta bort klumparna från kattlådan dagligen och kasta dem med blandat avfall.

För kattsand av högsta kvalitet med bekväma funktioner som underlättar vardagen, kolla in PrimaCat! Utforska vårt urval av kattsand mer i detalj.

Haluatko lisää kissamaista luettavaa?

Tilaa uutiskirjeemme ja nautiskelet kiinnostavasta kissatiedosta myös jatkossa!