PrimaCat kattsand

Helpotusta kissanhiekka-arkeen

Kissanhiekan laadun tärkein mittari on, että kissa voi hyvin ja tekee tarpeensa hiekkalaatikkoon. Omalle kissalle sopivan hiekan valinta ei kuitenkaan ole aina yksinkertaista, ja kissanhiekan valinnan vaikeus saattaa yllättää kokeneemmankin kissanomistajan.

Me PrimaCatilla haluamme parantaa sekä kissojen että kissanomistajien arkea tarjoamalla erittäin korkealaatuisia ja helposti siivottavia kissanhiekkoja. Lue vinkkimme, kuinka voit helpottaa hiekka-arkea kotona.

Paakkuuntuva kissanhiekka on helppo siivota

Kun kissanhiekka on imukykyistä ja paakkuuntuvaa, jätökset saadaan puhdistettua laatikosta kokonaan. Hyvin paakkuuntuvan kissanhiekan vaihtoväli on myös pidempi kuin paakkuuntumattoman hiekan, joten hiekkaa ei tarvitse vaihtaa usein. Tästä syystä PrimaCatin valikoimasta löydät ainoastaan erittäin imukykyisiä ja paakkuuntuvia kissanhiekkoja.

Valitsemalla lähes pölyämättömän ja hienorakeisen kissanhiekan varmistat, ettei pöly ärsytä kissan keuhkoja. Pölyämättömän kissanhiekan puhdistaminen on myös omistajalle mukavaa ja siistiä puuhaa. Lisäksi kannattaa aina varmistaa, että hiekka ei vahingoita kissan tassuja ja siten tee vessakäynneistä ikävää kokemusta. Tämän vuoksi erittäin hienorakeinen kissanhiekka on usein kissojen mieleen, sillä se tuntuu tassujen alla mukavalta.

Kissa hiekkalaatikolla PrimaCat

 

Jos kissanhiekan koostumus ei ole mieluista, kissa saattaa tehdä tarpeensa laatikon ulkopuolelle. Usein hutijätösten sattuessa kannattaakin tarkistaa hiekkalaatikon puhtaus ja sijainti sekä kissanhiekan laatu. Ota tarvittaessa myös yhteys eläinlääkäriin, jotta voidaan poissulkea virtsatieperäiset syyt.

Kestävä ja erittäin imukykyinen uutuushiekka

Täysin uusi laatuluokka on saapunut kissanhiekkavalikoimaamme! Uudet 100 % luonnonsavesta valmistetut PrimaCat Ultra Compact -kissanhiekat on kehitetty kissan hyvinvointi edellä.

Paakkuuntuva ja lähes pölyämätön kissanhiekka PrimaCat

 

LUONNOLLINEN KISSANHIEKKA

Luonnonsavi eli harmaa natriumbentoniitti on erittäin imukykyistä, ja se sitoo tehokkaasti epämiellyttäviä tuoksuja. Lisäksi hiekka on helppo siivota, sillä se paakkuuntuu erinomaisesti, mikä tekee myös hiekan vaihtovälistä aiempaa pidemmän. Natriumbentoniitti on luonnostaan antibakteerista, ja sen kompakti raekoko tekee uudesta hiekastamme jopa 99,8 % pölyämättömän.

Hienorakeinen ja lähes pölyämätön PrimaCat-kissanhiekka

Löydät Ultra Compact -hiekan sekä hajustamattomana että miellyttävän miedon vaniljantuoksuisena. Hiekat on pakattu täysin kierrätettävään 7 litran kartonkipakkaukseen, joka on mukava kantaa kotiin tukevan kantokahvan avulla. Laatikkopakkauksen ansiosta ne on myös helppo pinota ja kätevä säilyttää kotona. Kuten kaikki kissanruokamme, löydät myös PrimaCatin laadukkaat kissanhiekat kätevästi päivittäistavarakaupoista.

Viisi vinkkiä helpottamaan kissanhiekka-arkea

1.    Valitse hienorakeinen ja paakkuuntuva hiekka, joka ei tartu kissan tassuihin eikä siten kulkeudu ympäri asuntoa.

2.    Varmista, että hiekkalaatikossa on tarpeeksi paksu kerros hiekkaa. Tällöin jätöksiä ei tarvitse raapia laatikon pohjalta. Hiekkalaatikossa tulisi olla vähintään 7 cm kissanhiekkaa.

3.    Hiekkalapioissakin voi olla eroa! Käytä siis valitsemaasi hiekkalaatuun sopivaa puhdistuslapiota. Erityyppisille kissanhiekoille ja pelleteille saattaa sopia eri lapio.

4.    Jos hiekkalaatikon haju häiritsee, käytä hajustettua kissanhiekkaa. Uusi PrimaCat Ultra Compact -kissanhiekka löytyy miellyttävän miedon vaniljantuoksuisena. Voit käyttää hajustamatonta ja hajustettua hiekkaa myös 50/50-suhteessa.

5.    Voit helpottaa hiekan siivoamista ilmatiiviillä kissanhiekkaroskiksella, johon jätökset on helppo kerätä. Tällaiset astiat pitävät hyvin epämiellyttävät hajut sisällään, ja ne vähentävät mukavasti myös roskanvientikertoja.

Haluatko lisää kissamaista luettavaa?

Tilaa uutiskirjeemme ja nautiskelet kiinnostavasta kissatiedosta myös jatkossa!