Kotikissa

Kotikissaksi kutsutaan kaikkia kesykissoja, joilla ei ole täysin rotumääritelmän täyttäviä ominaisuuksia. Näitä ovat ns. maatiaiskissat sekä sekarotuiset kissat. Kotikissat tulevat kaikenvärisinä, -kokoisina sekä niistä löytyy paljon eri turkkityyppejä. 

ULKONÄKÖ

Vartalo: Suuri, pieni tai jotain siltä väliltä. Usein hyvin kissamainen.

Pää: Yleensä hartioiden päällä. Joskus unohtuu matkasta mukaan.

Silmät: Tarkkaavaiset ja täynnä rakkautta.

Turkki: Lämmin, pehmeä ja karvainen. Löytyy myös omistajan vaatteista ja lattialta.

Häntä: Heiluva huisku tai suloinen töpö.

Väri: Juuri sopiva.

LUONNE

Kotikissa on hyvin ihmisrakas ja hellyydenkipeä eläin, kunhan oikea ihminen kohdalle löytyy. Välillä pientä etäisyyttä vaaditaan, mutta kanssaeläminen kotikissan kanssa on aina antoisaa. Kotikissan ruokahalu vaihtelee yksilöittäin, mutta ruoan tulee olla lihaisaa ja herkullista. 

Myös kotikissan omistaminen vaatii yhtä paljon huolenpitoa ja aikaa kuin rotukissan omistaminenkin. Kissan hankkiminen tulee olla tarkkaan harkittua ja oikean pennun etsimiseen kannattaa käyttää huolellisuutta. Kaikkien kissojen luovutusikä on vähintään 12 viikkoa ja pennun omistajan tulee huolehtia pennun elintärkeistä rokotuksista ja matolääkityksistä. 

Kotikissan voi hankkia myös eläisuojeluyhdistyksen kautta, jossa omaa kotia odottaa suuri määrä kodittomia kissanpentuja sekä aikuisia kissoja. Mikäli harkitset kissan hankintaa, ota yhteys paikalliseen eläinsuojeluyhdisykseesi tai kissakotiin.