Nirson kissan ruokinta

Onko kissasi nirso? Näillä vinkeillä opetat kissasi syömään uutta ruokaa.

Kissoja pidetään nirsoina ja valikoivina ruokansa suhteen. Usein kyse on kuitenkin puhtaasti tottumuksesta, sillä uudet tuoksut ja maut voivat tuntua kissasta aluksi epäilyttäviltä. Kissan opettaminen uuteen ruokaan on kuitenkin mahdollista, ja se vaatii vain hieman kärsivällisyyttä ja pari helppoa niksiä.  

Tee näin:

  1. Tarjoa alkuun parin päivän ajan uutta ruokaa vanhan ruuan rinnalla omassa kupissaan. Siten kissa tottuu uuden ruuan tuoksuun ja saa maistaa sitä halutessaan

  2. Sekoita seuraavaksi uutta ja vanhaa ruokaa samaan kuppiin. Laita alussa uutta ruokaa noin 1/5 ja lisää uuden ruokaa määrää asteittain seuraavina päivinä. Satunnaisesti voit lisätä mukaan myös pieniä herkkupaloja.

  3. Noin viikon kuluttua voit tarjota kokonaan uutta ruokaa, jos kissa on oppinut syömään sitä yhdessä vanhan ruuan kanssa. Joillakin kissoilla voi mennä pidempäänkin. Jatka silloin sekoituksen tarjoamista.

 

 Muista nämä: 

  1. Älä pakota kissaa syömään uutta ruokaa pitämällä kissaa nälässä. Kissan elimistö ei kestä paastoamista, vaan pysyviä vaurioita voi syntyä jo reilun vuorokauden syömättömyyden jälkeen.

  2. Vaikka uusi ruoka maistuisikin heti, niin tee vaihdos silti vähitellen. Kissan ruuansulatus on herkkä, ja liian nopea ruokavalion muutos voi pistää mahan sekaisin.

  3. Muista maltti etenkin, jos olet ruokkinut kissaasi runsaasti viljoja sisältävällä hiilihydraattipitoisella ruualla. Vaikka kissa ei juurikaan tarvitse hiilihydraatteja, se tulee niistä helposti riippuvaiseksi ja tottuminen uuteen ruokaan kestää kauemmin.