Ikääntyvän kissan hoito ja ruokinta

Lemmikin ikääntymistä voi olla joskus vaikeaa huomata, sillä kissan käyttäytymisessä ja ruokailutavoissa ei välttämättä tapahdu suuria muutoksia. Ikääntyvän kissan tarpeet ovat kuitenkin hyvä huomioida, jotta kissa pystyy säilyttämään terveytensä ja kuntonsa myös vanhemmalla iällä.

Ikääntyvän kissan energiantarve vähenee, sillä kissa ei liiku enää yhtä paljon. Unentarve saattaa myös lisääntyä, ja usein ikääntyvät kissat viettävätkin entistä enemmän aikaa nukkuen. Kissan näkö ja kuulo saattaa myös heikentyä, mikä on luonnollinen osa kissan vanhenemista.

Seniorikissan ruokinta

Ikääntyvä kissa tarvitsee lihaisaa ja täysipainoista ravintoa, joka hidastaa ikääntymisestä aiheutuvia muutoksia elimistössä.

Deluxe PrimaCat -sarjan täysravinnot sopivat erinomaisesti myös ikääntyvälle kissalle. Seniorikissalle, jonka painoa halutaan tarkkailla, suosittelemme rasvakoostumukseltaan kevyempää Deluxe PrimaCat Turkey Light -ravintoa. Iäkäs kissa, jolla ei ole taipumusta ylipainoon, voi nautiskella runsaasti lohiöljyä sisältävällä Deluxe PrimaCat Sizzling Salmon -täysravinnolla, jonka siro nappulakoko on miellyttävä seniorikatin suussa.

ikääntyvä kissa